P

PADANJE
Vidjeti padanje - podmirite sve dugove jer bi se mogli naći u neprilici. Padati - iznenada će te se razboljeti ili pretrpjeti neku štetu. Stropoštati se - pred vama je veliki novčani gubitak, do ruba propasti. Ustati odmah nakon pada - skori uspjeh. Pasti u bunar - gubitak ugleda.
PADAVICA
Opterećeni ste s previše briga i problema.
PADAVIČAR
Očekuju vas veliki problemi kolegama na poslu i s ljudima u vašoj okolini; spremaju se promjene u vašim poslovnim odnosima.
PADOBRAN
Vidjeti padobran - primiti će te loše vijesti, ali i neki dobitak. Složeni padobran - očekuje vas neka bolest.
PADOBRANAC
Biti padobranac - nenajavljeno će te otići nekome u posjetu. Ako vam se ne otvori padobran - prijeti vam opasnost od laskavaca u vašoj okolini.
PAGODA
Neće vam se ostvariti želja za putovanjem.
PAKAO
Vidjeti pakao - promijeniti će te dosadašnji način života i napustiti društvo u kojem se sada krećete. Biti u paklu - nakon neizvjesnosti primiti će te dobre vijesti od voljene osobe. Izaći iz pakla - osloboditi će te se obveza koje vas opterećuju. Pobjeći iz pakla - uspješno će te svladati sve zapreke. Susresti duše umrlih u paklu - kajati će te se.
PAKET
Prazan paket - primiti će te neugodnu vijest. Primati paket - primiti će te važnu vijest. Slati paket - očekuje vas radosno iznenađenje.
PALAC
Vidjeti palac - očekuje vas nenadana dobit i miran, bezbrižan život. Vidjeti svoj palac - razmislite o svojim postupcima u ljubavnom životu. Porezani palac - bliska osoba oboljeti će ili umrijeti.
PALAČA
Vidjeti palaču - za svoj posao će te primiti velike pohvale, ali će te više potrošiti nego zaraditi. Posjedovati palaču - netko vam zavidi. Stanovati u palači - steći će te naklonost jedne ugledne osobe. Dobiti palaču na poklon - doživjeti će te neočekivanu radost. Graditi palaču - očekuje vas iznenadan veliki dobitak. Kupovati palaču - očekuju vas problemi i teškoće zbog vaše umišljenosti.
PALAČINKE
Oprez - nisu vam svi prijatelji iskreni i odani.
PALETA
Paleta s bojom - očekuje vas velika sreća. Paleta bez boje - primiti će te loše vijesti.
PALICA
Stižu vam dobre vijesti.
PALIKUĆA
Predznak nesreće, čak smrtnog slučaja u obitelji.
PALMA
Vidjeti palmu - bit će vam odana velika počast. Suha palma - najava slabog uroda ili poslovanja. Srušena palma - ići će te na vrlo neugodno putovanje. Palmino lišće - okoristiti će te se položajem. Palmina grana - steći će te ugled među suradnicima.
PALUBA
Biti na palubi predviđa neočekivane probleme.
PAMĆENJE
Izgubiti pamćenje - loše vijesti.
PAMUK
Dolaze za vas neizvjesna vremena. Ako je u obliku vate - čuvajte se laži i prijevara.
PANCIRKA
Ne morate se bojati suparnika.
PANIKA
Biti u panici - pazite na propuste. Ako je netko drugi u panici - gubitak.
PANTOMIMA
Vidjeti pantomimičara - provesti će te negodno i dosadno vrijeme u novom društvu. Ako ste vi pantomimičar - očekuje vas zabavno i ugodno provedeno vrijeme u dobrom društvu.
PANJ
Vidjeti panj - živjeti će te u blagostanju. Sjeći panj - vaš pretpostavljeni vam zavidi.
PAPA
Dobro zdravlje, dug i sretan život.
PAPAR
Vidjeti papar - prekontrolirajte svoje zdravstveno stanje. Jesti papar - saznati će te neku neugodnu istinu.
PAPERJE
Predznak velikog novčanog dobitka.
PAPIGA
Vidjeti papigu - imate neiskrene prijatelje. Čuti papigu kako nerazgovjetno brblja - biti će te predmet ružnih ogovaranja. Čuti papigu kako govori - biti će te u opasnosti. Držati papigu na ruci - prijeti vam lakša bolest.
PAPIR
Vidjeti papir - radite posao koji ne donosi zaradu niti kakvu korist. Šareni papir - primiti će te veselu vijest. Crni papir - primiti će te lošu, žalosnu vijest. Ispisani papir - očekuju vas neprilike na poslu. Poderani papir - doživjeti će te nepravdu. Papir koji leprša po zraku - nade vam se neće ispuniti. Pisati na papiru - pisati će te nekome pismo neugodnog sadržaja. Rezati papir - očekuju vas velike brige zbog budućnosti.
PAPIRNICA
Uspjeh u poslu.
PAPRAT
Smanjite malo tempo svog života inače nećete dočekati starost.
PAPRIKA
Izbjegavajte ženske svađe.
PAPRIKAŠ
Ne budite toliko rasipni!
PAPUČE
Vidjeti papuče - netko vas željno očekuje. Nositi papuče - ispuniti će vam se želja; sklopiti će te dobar i sretan brak. Dobiti papuče na poklon - pomoći će te nekome tko nije zaslužio vašu pomoć. Uništene ili preokrenute papuče - bračne prepirke. Šetati u papučama - dolaze teška vremena.
PARA
Vidjeti paru - očekuju vas velike brige i problemi. Uzdizanje pare - sreća vam je vrlo promjenljiva. Biti okružen parom - okružuju vas lažljivci.
PARADA
Gledati paradu ili sudjelovati u njoj - pred vama su velike brige i neuspjeh u poslu zbog vlastitog neznanja i neodgovornosti.
PARALIZA
Ne prenagljujte u svojim odlukama i postupcima. Nesreća.
PARANJE
Parati nešto - stara svađa završiti će pomirenjem.
PARENJE
Gledati parenje životinja - primiti će te iznenadan poziv na putovanje.
PARFEM
Društvo u kojem se nalazite dobro je, ugodno i veselo.
PARK
Vidjeti ga - dolaze vam mirni dani puni zadovoljstva. Šetati po parku - do kraja života bezbrižno će te živjeti u bogatstvu. Uređivati park - sretan brak, nasljedstvo. Park bez cvijeća i lišća - strahujete od gubitka drage osobe. Park pod snijegom - hladna ste osoba. Vodoskok u parku - ostvarenje želja. Neplodan i osušen park - tuga i bolest.
PARKET
U opasnosti ste.
PARLAMENT
Očekuju vas vrlo neugodni razgovori.
PARNA MAŠINA
Obogatiti će te se.
PARNA PILA
Očekuje vas žestoka svađa.
PARNICA
Gledati parnicu - moguć skori brak. Sudjelovati u parnici - neki dosadašnji prijatelji okrenuti će vam leđa i prikloniti se vašem suparniku.
PAROBROD
Vidjeti ga - primiti će te važne vijesti o putovanju. Voziti se njime - čuvajte se nesreće na putu.
PARTNER
Ako vas partner miluje - sresti će te iskrene prijatelje. Ako je grub - prijatelj će vas izdati. Svađati se s partnerom - pomirenje nakon svađe. Plesati s partnerom - vjenčanje. Ako partner trči - smrt. Mrtav partner - dugotrajan i sretan brak.
PAS
Vidjeti psa - u braku će te biti sretni i biti će te okruženi dobrim prijateljima. Mali pas - zadovoljstvo u poslu i obitelji. Veliki pas - očekuje vas svađa. Bijeli pas - sklopiti će te novo korisno poznanstvo. Crni pas - imate lažnog prijatelja. Bijesan pas - mučiti će vas teške brige. Pas koji laje - primiti će te loše, neugodne vijesti. Čuti lavež psa, a ne vidjeti ga - primiti će te dobre vijesti. Igrati se s psom - pomiriti će te se s dobrim prijateljem s kojim ste od nedavno u svađi. Loviti psa - imati će te problema u obitelji. Napušteni pas - svađa. Pas koji zavija - bolest. Ako se pas boji vode - zabrinuti ste za budućnost. Tužan pas - izgubiti će te dobrog prijatelja. Ubiti psa - prouzročiti će te neko zlo. Psi koji se tuku - čuvajte se prijevara. Pas s više glava - učinili ste neke pogreške. Pretvoriti se u psa - nemate čvrst karakter.
PASJA KUĆICA
Smanjite malo svoje standarde i prohtjeve.
PASJA OGRLICA
Vidjeti ju - dobiti će te poziv na svečanost. Nositi pasju ogrlicu - sami dozvoljavate drugima da vam rade nepodopštine.
PASTIR
Vidjeti pastira - naglo će te zaraditi novac. Pastir s lijepim stadom - imati će te sretan obiteljski život. Pastir s mršavim stadom - povećati će vam se obitelj. S velikim stadom - sklopiti će te dobar posao. Pastir sa svinjama - nadjačati će te svoje suparnike i neprijatelje. Biti pastir - dolazi za vas loš period pun problema, žalosti i neugodnosti na poslu. Razgovarati s pastirom - sreća vam dolazi na vrata.
PASTIRICA
Pred vama je ugodan susret s dragom osobom koju dugo niste vidjeli.
PASTIRSKA FRULA
U životu vas prate sreća i zadovoljstvo.
PASTRVA
Ako pliva u bistroj vodi - očekuje vas velika sreća. Loviti pastrvu - ostvariti će te dobitak u igri na sreću. Jesti pastrvu - primiti će te tužne vijesti.
PASTUH
Težiti će te za nadmoćnošću.
PAŠA
Nadate se nemogućem.
PAŠNJAK
Ako vidite pašnjak, pokušajte prijeći preko njega, jer će vas u tom slučaju u životu pratiti sreća, blagostanje i bezbrižnost.
PAŠTETA
Bez obzira na uspješnu i bezbrižnu sadašnjost morate misliti i na budućnost.
PATAK
Očekuju vas teškoće i neprilike.
PATKA
Vidjeti patku - nenadana žalost u obitelji. Patka koja pliva - primiti će te poziv na neki važan sastanak. Držati patku - pomiriti će te se s dosadašnjim neprijateljem. Loviti patku - uspjeti će te u važnom poslu od kojeg ste već digli ruke. Čerupati patku - dolaze nemirna vremena puna nesporazuma i sitnih svađa. Jesti patku - biti će te zadovoljni zbog poziva u jedno društvo. Uzgajati patke - dobitak. Istjerati patku iz gnijezda - gubitak u parnici. Patka s pačićima - sreća. Izgubljeno pače - žalost.
PATLIDŽAN
Očekuje vas uspjeh na svim područjima.
PATNJA
Rješiti će te se svih briga i problema.
PATULJAK
Vidjeti patuljka - planovi vam neće uspjeti; ne trošite uzalud svoje vrijeme i energiju. Biti patuljak - očekuje vas dobar period pun sreće, zdravlja i zadovoljstva.
PAUČINA
U poslu će te imati izuzetno dobre rezultate.
PAUK
Vidjeti pauka - primiti će te pismo koje će vas obradovati. Loviti pauka - posvađati će te se s prijateljima jer su vas ogovarali i spletkarili protiv vas. Uloviti pauka - dobro i korisno za vas i vašu obitelj; što je pauk veći imati će te više koristi i dobitka. Zgnječiti pauka - svađati će te se s ukućanima. Dodirivati pauka - povećanje zarade. Jesti pauka - sigurna propast.
PAUN
Vidjeti pauna - ne vjerujte laskavcima. Paun s raširenim repom - pred vama je velika sreća u ljubavi. Čuti kreštanje pauna - neprilike na poslu. Paunovo pero - biti će te razdražljivi i svađati će te se oko beznačajnih stvari.
PAVIJAN
Vidjeti pavijana - mogući zdravstveni problemi.
PAVILJON
Vidjeti paviljon - želje vam nisu zadovoljene. Biti u paviljonu - imate tajnu ljubav.
PAŽ
Pred vama je ljubavna pustolovina.
PČELA
Vidjeti pčelu - sreća vas uvijek prati. Pčela u saću - očekuje vas veliko bogatstvo. Roj pčela - u kuću će vam uskoro doći mnogi gosti s poklonima. Rojenje pčela - za poljodjelce rodna godina; za ostale gubitak. Gledati pčele kako rade - bez obzira na postojeće neprilike, imate dobre izglede za budućnost. Loviti pčele - primiti će te veliki dobitak. Ubijati pčele - prijete vam nesreća i siromaštvo. Ubod pčele - pred vama je važan ali neugodan događaj gdje će te morati donijeti važnu odluku.
PČELAR
Vidjeti pčelara - budite vrlo oprezni i pažljivi.
PECANJE
Pecati - naći će te se u opasnosti koju će te izazvati svojom nepromišljenošću.
PECIVO
Vidjeti pecivo - primiti će te očekivani poziv na neku proslavu. Vaditi pecivo iz peći - dolaze vam bolji i sretniji dani.
PEČAT
Vidjeti pečat - zbog vlastite lakomislenosti i nepažnje steći će te netrpeljivost, čak mržnju svoje okoline. Vidjeti pečat na pismu - primiti će te važnu vijest. Udariti pečat na nešto - pravilno će te odlučiti.
PEČATNJAK
Vidjeti ga - zaslužiti će te poštovanje okoline. Nositi ga - rugati će vam se.
PEČENKA
Vidjeti pečenku - očekuje vas sretna budućnost. Jesti pečenku - primiti će te poziv na gozbu. Osjetiti miris pečenke - vaš trud biti će uzaludan.
PEČENJE
Peći kruh - vaša sudbina je u vašim rukama. Ako žena peče kolače - ostati će u drugom stanju; beba na putu. Ako muškarac peče kolače - biti će predmet ogovaranja.
PEĆ
Vidjeti peć - u kuću vam stiže blagostanje. Zažarena peć - očekuje vas veliki uspjeh. Hladna peć - dolaze vam dani neimaštine. Ložiti peć - radite za tuđu korist. Sjediti kraj peći - u ugodnom domu okruženi ste obiteljskom srećom. Grijati se na peći - u kuću vam stiže bolest. Opeći se na peći - izgubiti će te svoje teško stečeno samopouzdanje.
PEĆINA
Vidjeti pećinu - ostati će te bez prijatelja i bez novaca. Penjati se na pećinu - uz velike napore uspjeti će te u započetom poslu. Stajati na pećini - nadvladati će te sve probleme i teškoće.
PEĆNICA
Posuđeni novac neće vam biti vraćen. Upaljena pećnica - blagostanje. Vrlo topla - selidba. Biti u pećnici - skandal, veselje.
PEHAR
Dobitak. Pehar razbiti - radost i veselje.
PEJZAŽ
Ravan i svijetao pejzaž - dolaze dani veselja. Brežuljkast ili maglovit pejzaž - očekuju vas problemi, brige i svađe.
PEKAR
Sve vaše brige će nestati.
PEKARA
Pred vama je period blagostanja.
PEKARSKA PEĆ
Vidjeti ju - očekuje vas težak posao. Ložiti pekarsku peć - ostvariti će vam se želja.
PEKARSKO KORITO
Steći će te ugled u društvu.
PELENE
Čuvajte svoju samostalnost.
PELIKAN
Dobre vijesti. Primiti će te ili pružiti pomoć.
PELIN
Ne uzimajte lijekove ili droge. Piti pelin - radost nakon boli. Prodavati pelin - gubitak.
PENJANJE
Penjati se - zaraditi će te mnogo novca i ostvariti svoj cilj. Penjati se na drvo - zaslužiti će te pohvale i počasti. Penjati se na stol - posao vam ne donosi nikakvu korist. Penjati se nekome na leđa - prihvatite potrebnu vam pomoć. Penjati se po brdu - gubitak sudskog spora ili ženina prijevara.
PEPELJARA
Vaši poroci će dovesti vaše zdravlje u pitanje.
PEPEO
Vidjeti ga - pred vama je veliki i važan posao, ali sa slabom zaradom. Pasti u pepeo - pretrpjeti će te novčani gubitak. Rasipati pepeo - nesreća ili čak smrtni slučaj. Hodati po pepelu - pretrpjeti će te štetu i novčani gubitak zbog svoje lakomosti. Skupljati pepeo - dobiti će te neočekivani poklon.
PERAD
Vidjeti perad - poboljšati će vam se materijalno stanje. Hraniti perad - očekuju vas neprilike.
PERČIN
Vidjeti perčin - očekuju vas promjene u životu. Odrezati perčin - promjena nabolje. Plesti perčin - biti će te uvučeni u intrige.
PERGAMENT
Očekuje vas veliko nasljedstvo i sreća u ljubavi.
PERIKA
Doživjeti će te poniženje. Nositi periku - ugled. Vidjeti na drugom periku - netko će vas prevariti.
PERILICA POSUĐA
Vidjeti perilicu posuđa - vi ste emocionalno nestabilni.
PERJANICA
Vidjeti perjanicu - očekuje vas putovanje zbog vojnih poslova. Crna perjanica - pred vama su brige i tuga zbog bolesti ili nečije smrti.
PERJE
Vidjeti ga - mučiti će vas sitne brige i problemi uzrokovane vlastitim sitnim lažima. Šareno perje - postići će te svoj cilj. Ako perje leti - izbjegavajte tračeve i svađe. Kupovati perje - pretrpjeti će te štetu u trgovini. Čistiti perje - bolest u kući. Okititi se perjem - pred vama je dugačko putovanje. Tanko perje - velika zarada. Jesti perje - tuga i žalost.
PERO (za pisanje)
Imati će te posla sa sudom i s vlastima. Nožić za oštrenje pera - u ljubavnoj vezi ili braku doći će do nesporazuma i razmirica.
PERPETUUM MOBILE
Vidjeti ili izumjeti perpetuum mobile - težite za neostvarivim ciljevima.
PERŠIN
Steći će te naklonost važne osobe. Brati peršin - ljubavnik će vas napustiti.
PERUNIKA
Sklopiti će te prijateljstvo s jednom veselom osobom.
PERUŠKA
Prijeti vam siromaštvo.
PERUT
Imati - svađa s poslovnim partnerima. Ako tuđa perut pada po vama - zahlađenje odnosa s nekom osobom.
PETA
Vidjeti svoju petu - odati će te neku svoju tajnu. Bol u peti - pretrpjeti će te neku štetu. Peta na cipeli - očekuje vas sreća.
PETAK
Važan posao i velika zarada pobjeći će vam ispred nosa.
PETROLEJ
Upoznati će te jednu zanimljivu osobu.
PIJANAC
Vidjeti ga - biti će te bez razloga uplašeni. Razgovarati s njim - zbog tuđe greške pretrpjeti će te štetu. Biti pijan - predznak za dobro zdravlje. Napiti se pijući vodu - imate bujnu maštu.
PIJANINO
Imati će te izuzetno sretan brak.
PIJANKA
U jednom ugodnom društvu osjećati će te se zadovoljno i sretno.
PIJAVICA
Vidjeti pijavicu - izbjegavajte lihvare. Loviti pijavice - mučite se bez vidljivih rezultata. Ako vas pijavice sišu - čuvajte se svojih suparnika i neprijatelja.
PIJESAK
Vidjeti pijesak - biti će te zabrinuti zbog najavljene posjete neugodnih ljudi. Hodati po pijesku - planovi u poslu su vam nesigurni, razmislite kako dalje. Pijesak u ruci - čuvajate se prijevara, ali ni vi se nemojte služiti njima. Igrati se pijeskom - nesigurni ste.
PIJETAO
Vidjeti pijetla - u obitelji i na poslu očekuju vas problemi. Ako pjeva - čuvajte se bolesti. Ako se pijetlovi tuku - pred vama je žučna rasprava i svađa. Više pijetlova - sreća je pred vratima. Ako pijetao nese jaja - zarada koja vas neće zadovoljiti. Pijetao s kokošima - uspjeh u ljubavi. Zatvoriti pijetla - svađa. Jesti ga - neugodnosti.
PIKADO
Dolaze za vas nemirna i nesigurna vremena u kojima će te brinuti za svoju obitelj.
PILA
Razočarati će te se u svoju okolinu zbog nepotrebnih i besmislenih svađa.
PILANA
Uspješno će te riješiti važna životna pitanja.
PILIĆI
Dobivate jako slabu pomoć, ali će te ipak uspjeti u svojim namjerama.
PILOT
Doživjeti će te manje neugodnosti od zavidnih suradnika.
PILOVINA
Vidjeti pilovinu - očekuju vas vrlo neugodni događaji. Jesti pilovinu - čuvajte se bolesti.
PILULE
Očekuje vas veliki problem ili teža bolest.
PIPA
Vidjeti pipu - poboljšati će se vaše materijalno stanje. Ako iz pipe curi voda - na poslu vas očekuju pohvale i priznanja. Presušena pipa - želja vam se neće ispuniti.
PIRAMIDA
Postoji mogućnost da vam se ostvari želja za dalekim i zanimljivim putovanjem. Preokrenuta piramida - uništenje. Biti na vrhu piramide - u budućnosti bi se mogli proslaviti.
PISAC
Vidjeti poznatog pisca - primiti će te dobre vijesti. Ako ste vi pisac - još jednom dobro razmislite o svom planu za promjenu posla.
PISAĆA MAŠINA
Pomiriti će te se s osobom s kojom ste od nedavno u svađi.
PISAĆI PRIBOR
Sretno će te izbjeći opasnosti.
PISAĆI STOL
Biti će te prisiljeni posuditi novac.
PISANJE
Pisati - primiti će te dobre vijesti o nekom novčanom dobitku. Pisati knjigu - sreća i zarada.
PISMO
Pisati pismo - primiti će te dobre i zanimljive vijesti. Primiti pismo - očekuje vas veliki novčani dobitak i dobre vijesti. Čitati pismo - steći će te veliko povjerenje svoje okoline. Spaliti ili izgubiti pismo - pred vama su neugodnosti. Zapečatiti pismo - i dalje dobro čuvajte svoju tajnu. Izgubiti pismo - ljubavni uspjeh. Pronaći izgubljeno pismo - primiti će te loše vijesti.
PIŠTOLJ
Vidjeti pištolj - morati će te dokazati svoju hrabrost. Kupovati pištolj - steći će te neprijatelja. Pucati iz pištolja - u opasnosti ste.
PITA
Raditi pitu - u vašoj obitelji i dalje će vladati sloga, radost i veselje. Dobiti pitu - u kuću će vam doći gosti s lošim vijestima.
PITI
Piti iz lijepe čaše ili posude - očekuje vas sreća. Neumjereno piti - biti će te prezreni od okoline. Piti a ostati žedan - biti će te osramoćeni. Piti i proliti piće - biti će te nezadovoljni i tužni zbog nezgode koja će vam se dogoditi. Piti čistu, bistru tekućinu - uvijek će te biti dobrog raspoloženja. Piti mutnu tekućinu - prijeti vam bolest. Piti vodu - tražiti će te pomoć od prijatelja. Piti vino - riješiti će te se svih briga.
PITON
Odgodite planirano putovanje; suparnici vam pripremaju neugodnosti.
PIVO
Vidjeti pivo - pred vama su sreća i uspjeh u poslu. Svijetlo pivo - pratiti će vas dobro zdravlje. Tamno pivo - ostvariti će te dobre prihode. Mutno pivo - očekuju vas problemi i svađe na poslu. Točiti pivo - primiti će te poziv na neku svečanu proslavu. Piti pivo - napredovati će te u radu. Prolijevati pivo - očekuju vas neprilike. Prazne čaše od pive - ne vjerujte baš svima oko sebe.
PJEGE
Imati pjege - ogovaraju vas. Na nekom drugom - okruženi ste neiskrenim ljudima.
PJENA
Vidjeti pjenu - predznak gubitka i nestalnosti u ljubavi. Pjena na ustima - čuvajte se nesreće.
PJESMA
Čuti pjesmu - biti će te tužni.
PJESNIK
Vidjeti pjesnika - primiti će te vesele vijesti. Biti pjesnik - nemojte biti toliko umišljeni i arogantni.
PJEŠAK
Loše ste započeli realizaciju svog plana.
PJEŠČANA PUSTINJA
U opasnosti ste.
PJEŠČANI SAT
Vidjeti ga - vreba vas bolest. Držati ga u ruci - morati će te donijeti važnu odluku.
PJEVAČ - PJEVAČICA
Dan poslije sna biti će vam vrlo radostan i lijep.
PJEVANJE
Ako pjevate sami ili u društvu - pred vama su dani puni veselja i zadovoljstva. Čuti i vidjeti druge kako pjevaju - očekuju vas brige i problemi sa suradnicima. Čuti lijepo, skladno pjevanje - primiti će te dobru vijest. Neskladno pjevanje - biti će te predmet ružnog ogovaranja. Pjev ptica - pred vama je ugodan i sretan doživljaj. Pjev noćnih ptica - predznak nesreće. Ako žena pjeva - plakati će te. Zamoliti nekoga da pjeva - izgledna vam je sretna starost.
PLAČ
Čuti plač - očekuje vas sreća i veselje u društvu. Vidjeti nekog poznatog kako plače - neka vama bliska i draga osoba proživljava teške trenutke. Vidjeti nekog nepoznatog kako plače - očekuje vas neimaština i neugodnosti zbog neke spletke. Ako vi plačete - pred vama je velika sreća.
PLAĆA
Dobiti plaću - neočekivana sreća i dobitak su pred vama.
PLAĆANJE
Plaćati nešto - očekuje vas neimaština. Gledati kako netko plaća - pred vama je neki veći dobitak.
PLAHTA
Vidjeti plahtu - stižu vam gosti. Dobiti plahtu - neočekivana sreća u obitelji, ali brige i problemi na poslu. Ako ste nezadovoljni plahtom - uskoro će vam se povećati prihodi.
PLAKAT
Vidjeti plakat - iznenada će te primiti vijesti koje će vas obradovati. Vidjeti svoje ime na plakatu - primiti će te poziv na neku svečanost.
PLAMEN
Vidjeti plamen - ljubav će vam biti uzvraćena. Ravan plamen - pretkazuje pobjedu. Plamen koji se savija ulijevo - nesreća. Plamen koji se savija udesno - sreća. Plamen koji se gasi - neugodnosti, nesreća, moguća zatvorska kazna.
PLANET
Nezadovoljstvo svojim životom i okolinom.
PLANINA
Vidjeti planinu - na odabranom životnom putu steći će te veliki ugled i poštovanje. Penjati se na planinu - na životnom putu čekaju vas mnoge zapreke. Silaziti niz planinu - zbog mnogih problema i zapreka postati će te malodušni. Planina osvijetljena mjesečinom - pred vama je ljubavna avantura. Planina s lavinama ili odronima - netko moćan će propasti.
PLANINARI
Vidjeti planinare - samo poštenim i marljivim radom postići će te svoje ciljeve. Biti u društvu s planinarima - sudjelovati će te u nekom pozitivnom procesu.
PLANINARSKA KUĆA
Postići će te davno zacrtani cilj.
PLANINARSKE CIPELE
Planovi će se vam se povoljno i dobro razvijati.
PLANINARSKI ŠTAP
Uzdajte se u svoje vlastite snage.
PLANINARSKI VODIČ
Takozvani prijatelj vas pokušava oštetiti.
PLAST
Vidjeti plast sijena - očekuje vas blagostanje.
PLAŠT
Plašt skinuti - netko vas iskorištava. Ženski plašt - sreća u ljubavi.
PLATNO
Vidjeti platno - očekuje vas nasljedstvo ili dobar miraz. Prati platno - vreba vas neka bolest.
PLAVO
Uz pomoć prijatelja i suradnika postići će te veliki poslovni uspjeh i doživjeti nešto vrlo ugodno.
PLAVUŠA
Vidjeti plavušu - vrlo loš predznak za buduće događaje.
PLAŽA
Primiti će te dobre vijesti o putovanju.
PLES
Vidjeti ples - u bliskoj budućnosti dogoditi će vam se neka nesreća. Plesati među drugim ljudima - očekuje vas vedra budućnost i zadovoljstvo u radu. Plesati sam - plakati će te. Plesati sam i bez glazbe - u bliskoj budućnosti očekuje vas duboko razočaranje. Plesati i pasti - doživjeti će te veliko poniženje. Gledati druge kako plešu - očekuje vas veliki gubitak, čak smrt. Ako ne možete plesati - nedostatak ljubavi. Plesati ispred bolesnika - nesreća. Ako starije osobe plešu - uspjeh u poslu. Plesati s rođakom - običnom čovjeku sreća, osuđeniku sloboda, mornaru brodolom. Životinje koje plešu - uspjeh preko prijatelja.
PLESAČ - PLESAČICA
Imati će te neočekivane izdatke.
PLESNA DVORANA
Prazna plesna dvorana - riješiti će te se velikih briga.
PLESNE CIPELE
Očekuju vas sitne svađice u kući.
PLETENICA
Vidjeti pletenicu - sreća u ljubavi i braku. Prevelika ili odrezana pletenica - predznak nesretne ljubavi. Plesti pletenicu - tešku situaciju u kojoj se nalazite prihvatite malo ozbiljnije. Odrezati pletenicu - prekinuti će te s lošim starim navikama.
PLETENJE
Plesti - očekuju vas velike brige na poslu i u kući zbog partnerove nevjere.
PLIMA
U vašem životu doći će do loših promjena.
PLIN
Osjetiti plin - što prije otiđite k liječniku. Plinsko svjetlo - dobro će te se zabavljati u ugodnom društvu. Kuhati na plinu - uskoro će se ostvariti vaše želje, nade i snovi.
PLIVANJE
Plivati u bistroj vodi - očekuje vas uspjeh u svim područjima. Plivati u mutnoj vodi - pred vama su velike brige i problemi. Plivati prema nekom cilju - ostvariti će te veliki dobitak. Plivati protiv struje - sami sebi ste postavili cilj koji je gotovo nemoguće postići. Baciti se u more - požurite s donošenjem odluka. Vidjeti druge kako plivaju - ozdravljenje. Plivati glavom iznad vode - sreća u ljubavi. Ako je glava ispod vode - imate ozbiljne zdravstvene smetnje.
PLOČA
Vidjeti ploču - u neprilici koja će vas zadesiti, dobiti će te dobar savjet. Prazna ploča - imati će te neugodnosti zbog vlastite nepromišljenosti i gluposti. Ispisana ploča - nemojte zaboravljati svoje obveze. Pisati po ploči - potužite se i izjadajte prijatelju o problemima koji vas muče.
PLOČNIK
Vidjeti pločnik - ići će te na daleko putovanje. Popravljati pločnik - doživjeti će te manju nezgodu i povrijediti se. Čistiti pločnik - primiti će te pohvalu i nagradu.
PLOT
Vidjeti plot - pred vama su brige, svađe i nesloga u obitelji. Rušiti plot - pomiriti će te se s osobom s kojom ste već dugo u svađi.
PLOVIDBA
Ploviti na vodi - pretkazuje ozdravljenje od teške bolesti.
PLUĆA
Loš predznak za vaše zdravlje. Imati plućnu bolest - oprez zbog mogućih prijevara, krađa i dvoličnih ljudi.
PLUG
Vidjeti plug - sreća vam dolazi na vrata. Kupiti plug - dobiti će te dobar savjet. Popravljati plug - doći će vam nenajavljeni gosti. Gledati oranje plugom - dobri prijatelji priskočiti će vam u pomoć. Ako vi orete - očekuje vas blagostanje. Slomiti plug - mogući ljubavni i poslovni problemi.
PLJAČKA
Biti opljačkan - pretrpjeti će te veći novčani gubitak, ali će te se konačno riješiti i nekih dosadnih i napornih ljudi.
PLJESAK
Čuti pljesak - želje vam se neće ostvariti. Pljesak namijenjen vama - nećete imati uspjeha u društvu jer ste previše samodopadni i arogantni. Pljeskati - nemojte biti ljubomorni i zavidni na tuđim uspjesima.
PLJEVA
U poslu će te uspjeti i ostvariti dobru zaradu.
PLJUSAK
Vidjeti pljusak - očekuju vas neugodnosti i svađe. Biti na pljusku - pretrpjeti će te neku štetu.
PLJUVANJE
Vidjeti nekoga da pljuje - steći će te nove prijatelje. Pljuvati nekoga - očekuje vas sreća i zadovoljstvo. Biti ispljuvan - sramota i jad.
POBAČAJ
Strahujete bez razloga. Kraj briga.
POBJEDA
Pobjediti nekoga - kratko će te uživati u poslovnom uspjehu.
POBOŽNOST
Očekuje vas jedno vrlo ugodno iskustvo.
POBUNA
Predznak žestoke svađe.
POCRVENITI
Očekuje vas dobro raspoloženje.
POČAST
Iskazivati kome počast - doživjeti će te poniženje. Primati počast - osjetiti će te zlobu od ljudi koji vas ogovaraju.
POČETNICA
Samo uz velike napore postići će te uspjeh.
POD
Vidjeti pod - očekuje vas svađa u kući. Sklizav pod - čuvajte se svojih suradnika.
PODERANOST
Biti poderan - osramotiti će te se. Vidjeti poderanog - pretrpjeti će te neki gubitak.
PODIZANJE
Podizati nešto - zaslužiti će te ugled i poštovanje.
PODMIĆIVANJE
Očekuju vas neugodnosti zbog vlastite nepromišljenosti i neodmjerenih riječi.
PODRUM
Pun podrum - štedljivošću će te doći do blagostanja. Prazan podrum - ne razbacujte teško zarađeni novac. Ulaziti u podrum - očekuje vas sreća. Ne moći izaći iz podruma - vreba vas bolest. Gledati druge kako ulaze u podrum - ne morate se bojati svojih suparnika. Pasti na stepenicama i srušiti se u podrum - očekuju vas velike neprilike i neugodnosti. Sjediti u podrumu u mraku - doživjeti će te veliku sramotu.
PODRUMSKI STAN
Očekuju vas neugodnosti i neuspjeh.
PODSTANAR
Biti - novčani problemi.
PODSTAVA
Podstava na kaputu ili nekom drugom odjevnom predmetu - pretrpjeti će te štetu.
PODSUKNJA
Šarena podsuknja - pred vama su mnoge zapreke. Bijela podsuknja - stižu vam trenuci uživanja i zadovoljstva. Poderana podsuknja - što prije završite započeti posao.
PODUKA
Poučavati nekog - biti će te pozvani kod nekog u goste. Primati poduku - ne oslanjajte se na druge i postići će te željeni uspjeh.
PODVALA
Podvaliti nekome nešto - lažno će vas optužiti.
PODVEZICA
Naći podvezicu - očekuje vas velika sreća u ljubavi. Izgubiti podvezicu - dolaze vam promjene u životu na koje se morate naviknuti.
PODVIG
Predstoje vam problemi, svađe i nesloga na poslu i u obitelji.
PODVODNA STIJENA
U poslu će vam se pojaviti teško rješivi problemi.
PODVODNI RIBOLOV
Očekuje vas velika opasnost i ako ju svladate, živjeti će te u obilju i blagostanju.
PODVOŽNJAK
Čuvajte se pritajene zavisti jedne vama blliske osobe.
PODZEMNI ISKOPI
Predstoje vam vrlo neugodni događaji.
POGAČA
Očekuju vas mala, slatka zadovoljstva i ugode u obitelji.
POGAĐANJE
Budite uporni u tumačenju svojih stavova na poslu, naročito u vezi s novim poslovnim planovima.
POGIBIJA
Poginuti - bliske osobe prouzročiti će vam velike probleme. Poginuti i ponovo oživjeti - očekuje vas velika sreća i uspjeh.
POGRDA
Čuti pogrdu na svoj račun - nade vam se neće ostvariti.
POGREB
Vidjeti pogreb - imati će te velike, neočekivane troškove, ali će vam se ispuniti jedna želja. Raskošan pogreb - očekuje vas dobitak. Bijedan pogreb - pred vama je teška borba za opstanak. Vlastiti pogreb - očekuje vas dobro zdravlje i dug život. Pogreb od bliske osobe - očekuju vas teškoće, gubici i bolest. Pogreb od nepoznate osobe - velika radost i veselje. Plakati na pogrebu - umrijeti će netko od vaših znanaca. Sebe vidjeti pokopana - dolaze vam teška i oskudna vremena.
POGREŠKA
Pogriješiti - nesigurni ste u vlastite procjene i postupke.
POGUBLJENJE
Vidjeti pogubljenje - očekuje vas veći gubitak. Ako vas vode na pogubljenje - razočarati će te se u prijatelje. Ako vi vodite nekog na pogubljenje - imati će te veliko veselje u kući.
POHVALA
Pohvaliti nekoga - steći će te nove dobre prijatelje. Primiti pohvalu - ogovarati će vas i prevariti ljudi kojima ste vjerovali.
POJAČALO
Vidjeti pojačalo - dobri izgledi za sigurnu budućnost, ako nastavite u istom smjeru.
POJAS
Vidjeti pojas - imati će te sretan brak. Bogato ukrašen - živjeti će te u blagostanju. Zlatan pojas - skoro vjenčanje. Naći pojas - primiti će te dobru vijest i steći povjerenje važne osobe. Izgubiti ga - nećete ostvariti svoje ciljeve. Skinuti pojas - riješiti će te probleme koji vas muče. Stegnuti pojas - dolazi vrijeme odricanja i siromaštva. Potrgan pojas - pretrpjeti će te neku štetu.
POJILO
Vidjeti pojilo - nasljedstvo. Ako je prljavo - rođenje djeteta. Ako je suho - morate objasniti neke tajne. Ako se na njemu poje konji - radost. Ako se poji magarac - uspješno rješenje spora koji je u tijeku.
POKAZIVANJE PRSTOM
Ako netko na vas upire prstom - biti će te progonjeni.
POKLADE
Biti će te osramoćeni.
POKLON
Poklanjate li nekome nešto, isplatiti će vam se dobrota. Primate li poklone, budite oprezni da vas ne prevare.
POKOLJ
Vršiti pokolj - biti će te pogođeni nečijom mržnjom i zlobom.
POKRIVAČ
Vidjeti pokrivač - biti će te tužni jer će se otkriti istina koje se sramite. Pokriti se - nećete se dobro osjećati. Biti pokriven - želje vam se neće ostvariti.
POKUĆSTVO
Lijepo složeno pokućstvo - pred vama je svadbeni pir. Pokućstvo u neredu - pretkazuje gubitak u poslovima uzrokovan vlastitom nebrigom i lakomislenošću.
POKUS
Čuvajte se vatre u kući.
POLARNO SVJETLO
Primiti će te očekivanu i veoma radosnu vijest.
POLEDICA
Još jednom dobro razmislite o svojim poslovnim planovima.
POLICA
Zaslužiti će te veliki ugled.
POLICAJAC
Očekuju vas problemi i prepreke s mogućim neugodnim posljedicama.
POLICIJA
Vidjeti policiju - uz pomoć prijatelja brzo će te prebroditi sve probleme i brige. Policijska stanica - izbjegavajte sumnjive poslove.
POLIP
Pretkazuje kraće putovanje.
POLITIKA
Razgovarati s nekim o politici - posvađati će te se s najboljim prijateljem.
POLUGA
Vidjeti polugu - sadašnje probleme riješiti će te samo uz pomoć prijatelja. Pukla poluga - očekuje vas neuspjeh. Sami se služiti polugom - priskočiti će te nekome u pomoć.
POLUMJESEC
Prestati će te nekoga voljeti.
POLJE
Zeleno polje - očekuju vas bogatstvo i sreća. Neplodno polje - siromaštvo. Obrađivati polje - obavljati će te koristan posao. Mjeriti polje - ostvariti će te dobru zaradu. Uzorano polje - težak i mukotrpan život. Polje posijano žitom - bogatstvo. Polje lana - trebali biste štedjeti. Nalaziti se u polju - podmukli neprijatelji vam pripremaju zamku. Živjeti u polju - sreća i dobro zdravlje. Šetati poljem - obiteljski gubitak. Spavati u krevetu koji se nalazi u polju - na pomolu su izvrsni poslovi.
POLJOPRIVREDNO DOBRO
Na poslu će te primiti mnoge pohvale.
POLJUBAC
Primiti poljubac - netko vam laže. Dati poljubac - dobro napredujete. Poljubiti djevojku odnosno dečka - svadba. Poljubiti nepoznatu ženu odnosno nepoznatog muškarca - čuvajte se ljubakanja. Poljubiti oženjenog čovjeka odnosno udatu ženu - svađa, ali i napredak. Poljubi li žena muškarca kojeg voli odnosno muškarac ženu koju voli - njihovi će odnosi postati još srdačniji. Tko bi želio nekoga poljubiti, a ne smije ili ne može to učiniti - žalost. Ljubiti nekome ruku - briga. Poljubiti zemlju - doživjeti će te neko poniženje.
POMIRENJE
Pomiriti se s nekim - pretkazuje neočekivani događaj koji će vas uzbuditi i obradovati.
POMOĆ
Tražiti pomoć - prijeti vam opasnost. Davati pomoć - sklopiti će te dobar posao.
POMRČINA MJESECA
Doživjeti će te gubitak i nevjeru svog partnera.
POMRČINA SUNCA
Biti će te lakše i kratkotrajno bolesni.
PONEDJELJAK
Sada nije vrijeme za pripremanje slavlja.
PONIŽENJE
Doživjeti poniženje - steći će te naklonost i prijateljstvo od osobe od koje to niste očekivali. Poniziti drugoga - steći će te neprijatelje.
PONOR
Vidjeti ponor - u opasnosti ste. Pasti u ponor - izbjeći će te opasnosti koju nećete ni primjetiti. Stajati na rubu ponora - posvetite više pažnje sebi i svom zdravlju. Prelaziti preko ponora - pretrpjeti će te manju štetu. Izaći iz ponora - nepovoljna promjena.
PONOS
Biti ponosan - očekuje vas uspjeh u poslu, ali korist i zaradu će odnijeti vaši suradnici.
POP
Velika čast. Više popova - veliki dobitak.
POPLAVA
Vidjeti poplavu - čekaju vas nesreće, brige, gubitak, svađa sa susjedima, neprilike sa dužnicima i žalost zbog sebe i zbog drugih. Biti u poplavi - vašeg dobrog prijatelja ili bliskog rođaka očekuje veliki neuspjeh ili čak potpuna propast.
POPLUN
Stari - u daljnjem životu očekuju vas velike neugodnosti. Novi - pružiti će vam se dobre prilike.
POPRSJE
Što prije se riješite nekih svojih nedostataka ili ih barem dobro prikrijte.
PORCULAN
Vidjeti ga - očekuje vas život u izobilju. Razbijati porculan - vreba vas bolest. Kupovati porculan - osnovati će te vlastitu obitelj u novoj kući.
PORAZ
Biti poražen - brzo će te se oporaviti i na kraju izvući korist. Ako je netko drugi bio poražen - tuge ili bolesti za tu osobu.
POREZ
Plaćati porez - očekuju vas veliki problemi i brige. Utjerivati porez - teška žalost. Obračunavati nekome porez - sreća i uspjeh u poslu i životu.
PORILUK
Vidjeti ili jesti poriluk - uzaludno se nadate.
POROD
Vidjeti porod - naći će te se u neugodnoj situaciji. Prisustvovati porodu - primiti će te poziv za svjedočenje na sudu. Pomagati pri porodu - primiti će te milostinju. Porađati se - biti će te kažnjeni za učinjeno zlo. Poroditi se - očekuje vas veliki dobitak i obiteljska sreća. Roditi djevojčicu - veselje, prestanak briga. Roditi dječaka - trudnicama problemi, ostalim ženama poslovni napredak. Roditi blizance - bogatstvo, zadovoljstvo, uspjeh u poslovima. Roditi ribu - požar. Roditi miševe ili mačke - veselje. Roditi čudovište - sreća ženama, nesreća muškarcima.
PORODILJA
Velika sreća.
POROTNIK
Očekuju vas velike neugodnosti.
PORTRET
Vlastiti portret - uskoro će te spoznati sve svoje greške. Tuđi portret - pretkazuje novu veliku ljubav. Ako vam sliči - ulazite u sumnjive i nesigurne poslove.
PORUKA
Primiti poruku - ići će te na željeno putovanje. Predati poruku - očekuju vas povoljne promjene na poslu.
POSAO
Tražiti posao - očekuje vas uspjeh u poslu. Promijeniti posao - profesionalni napredak. Izgubiti posao - bračne parove očekuju neugodnosti. Dovršiti posao - moguć brak.
POSJETA
Vidjeti nečiju posjetu - uskoro će te biti u veselom društvu. Primiti posjetu - započeto će te morati prekinuti. Službena posjeta - očekuju vas neugodnosti. Neočekivana posjeta - uskoro će te biti neugodno iznenađeni. Ići u posjetu - nepravda, svađa. Liječnička posjeta - dobro zdravlje.
POSLANSTVO
Pomiriti će te se sa svojim suparnicima i neprijateljima.
POSLASTICA
Vidjeti ili jesti poslastice - sreća.
POSLIJE PODNE
Očekuje vas siguran dobitak.
POSLUGA
Očekuju vas problemi i brige u obitelji.
POSLUŠNOST
Biti poslušan - stižu sretni dani u vaš poslovni i obiteljski život.
POSREDNIK
Primiti će te vrlo neugodne vijesti ili neugodnog gosta.
POST
Postiti - pred vama je vrijeme oskudice i siromaštva.
POSTAJA
Biti na postaji - očekuje vas putovanje ili neočekivana posjeta.
POSTELJINA
Bijela i čista - nasljedstvo. Prljava - sramota, opasnost. Prati posteljinu - ogovaranje. Stavljati je u ormar - nemate financijskih problema. Stavljati je da se suši - primiti će te neku vijest.
POSTOTAK
Izračunavati postotke - mučiti će vas teške poslovne brige.
POSUĐE
Vidjeti ga - u kući vas očekuje svađa. Razbijeno posuđe - izgubiti će te vezu s dobrim prijateljem. Zemljano posuđe - izbjegavajate laskave i hvalisave ljude. Zlatno ili srebrno - u kuću vam stiže prinova. Kupovati posuđe - predmet ste ogovaranja. Razbiti posuđe - predznak gubitka. Porculansko - skroman i miran život. Novo posuđe - obiteljska sreća.
POSUĐIVANJE
Vidjeti posuđivanje - primiti će te poklon. Posuđivati od nekoga - očekuje vas neuspjeh zbog vlasite lakomislenosti i neodgovornosti. Posuđivati nekome - biti će te vrlo rado viđeni u svojoj okolini.
POSVETA
Saznati će te za smrt poznate osobe.
POSVOJITI
Biti posvojen - budućnost vam je sigurna. Posvojiti dijete - u zreloj dobi će te steći bogatstvo.
POŠTA
Primiti poštu - ispuniti će vam se želja. Slati poštu - vaša očekivanja su opravdana. Zgrada pošte - vijesti koje očekujete su na putu.
POŠTANSKA KOLA ili KONJ
Pretkazuje vam duže putovanje.
POŠTANSKA MARKA
Vidjeti ili lijepiti marku - primiti će te vijesti od osobe s kojom se dugo niste vidjeli ni čuli.
POŠTANSKI ROG
Najava sreće i bezbrižnosti.
POŠTANSKI SANDUČIĆ
Javite se konačno onima koji od vas željno očekuju vijesti.
POŠTANSKI SLUŽBENIK
Primiti će te neke vijesti putem pisma ili posjete prijatelja.
POTHODNIK
Biti u pothodniku - prijevara.
POTJERNICA
Za vama - priznajte svoje greške. Netko poznat na potjernici - čuvajte se te osobe.
POTKOVA
Vidjeti potkovu - očekuje vas dobitak u igrama. Naći potkovu - velika sreća. Potkivanje konja - dolaze vam teška vremena.
POTKROVLJE
Na poslu će te biti okruženi spletkama, ogovaranjima i neugodnostima.
POTOČNICA
Vidjeti potočnicu - pomiriti će te se sa starim prijateljem s kojim ste već dugo u svađi. Poklanjati potočnice - izgubiti će te dobrog i vjernog prijatelja.
POTOK
Dubok potok - okruženi ste neiskrenim prijateljima. Mutan potok - očekuju vas problemi. Isušen potok - dolaze vam teška i oskudna vremena. Potok bogat ribom - sklopiti će te vrlo unosan posao. Potok koji polako teče - u svom poslu imate nezainteresirane i lijene suradnike. Bistra voda u potoku - pred vama je lijepa i mirna budućnost. Stajati ili kupati se u potoku - očekuje vas skoro ozdravljenje. Vidjeti svoju sliku u potoku - predznak sreće i dobitka u igrama za novac.
POTONUĆE
Tonuti - novac koji ste posudili neće vam biti skoro vraćen. Potonuti u vodi - očekuje vas neuspjeh u poslovima. Potonuti u mulju - osramotiti će vas lažni prijatelji.
POTPIS
U poslu će te dobiti novog suradnika koji će vam uskoro postati iskren, dobar i vjeran prijatelj.
POTRES
Gledati potres - očekujte posjet osobe koja vam nije draga. Osjetiti potres - nakon mukotrpnog rada doživjeti će te neuspjeh u poslu. Vidjeti rušenje prilikom potresa - predznak velikih patnji.
POTVRDA
Primiti potvrdu - očekuje vas novčani dobitak. Izdavati potvrdu - blagostanje.
POVEĆALO
Gledati kroz povećalo - biti će te slučajna žrtva neke prijevare.
POVJETARAC
Realizirati će te svoje ideje i planove u poslu.
POVORKA
Vidjeti povorku - očekuje vas manji novčani gubitak. Biti u povorci - ići će te na ugodan i kratak put.
POVRAĆANJE
Povraćati - predznak dobrog zdravlja. Vidjeti nekog drugog da povraća - zbog kratke bolesti pretrpjeti će te neki gubitak. Povraćati zbog pijanstva - povratak dobara ili će te biti pokradeni.
POVRATAK
Vratiti se odnekud - očekuje vas ugodno iznenađenje.
POVRĆE
Brati povrće - ispuniti će vam se jedna tajna želja. Kuhati povrće - očekuju vas sitni nesporazumi i svađe u obitelji. Priređivati ili jesti povrće - očekuju vas neugodnosti i problemi zbog vlastite neodgovornosti. Jesti sirovo povrće - prijeti vam opasnost od požara.
POVRTNICA
Jesti povrtnicu - biti će te dobrog zdravlja.
POZDRAV
Pozdravljati znanca ili prijatelja - primiti će te dobre vijesti. Pozdravljati neprijatelja ili suparnika - živjeti će te u miru i slozi. Ako netko vas pozdravlja - očekuju vas problemi.
POZIV
Primiti poziv u goste - vlastita pohlepa i častoljubivost nanijeti će vam veliku štetu. Poslati nekome poziv - prisustvovati će te nekoj svečanoj proslavi.
POZLATA
Nemojte prihvatiti ponuđeni vam poklon; razlog darivanja je vrlo sumnjiv i nimalo prijateljski.
POZNANIK
Sresti poznanika ili znance - ispuniti će vam se potajne ljubavne želje.
POZNANSTVO
Upoznati se s nekim - imati će te neugodnosti.
POZORNICA
Biti na pozornici - ljudi u vašoj blizini vam lažu.
POŽAR
Vidjeti požar - očekuju vas dani radosti. Požar sa mnogo dima - veselje će vam biti pomućeno. Veliki i svijetli požar - biti će te upleteni u neprilike koje će te uspješno riješiti i izvući se iz njih. Gasiti požar - uspjeti će te u poslu. Paliti požar - očekuje vas velika sreća u ljubavi. Ako je požar zahvatio kuću - gubitak, bolest. Ako zidovi nisu oštećeni - nasljedstvo, novi posao. Prozor koji gori - žalost. Ako je požar zahvatio trgovinu - posao će vam krenuti loše.
PRABAKA ILI PRADJED
Pred vama je dug život u blagostanju.
PRAG
Osnovati će te vlastiti dom.
PRALJA
Uskoro će te se naći u ugodnom društvu.
PRANJE
Prati se - očekuju vas brige i problemi. Vidjeti nekoga da se pere - uživate u dobrom zdravlju i mirnom, harmoničnom životu.
PRAONICA RUBLJA
Doći će te na loš glas.
PRAPORAC
Vidjeti praporac - vaša brbljavost će vas dovesti u nepriliku. Čuti zvuk praporaca - primiti će te neke vijesti.
PRASAK
Čuvajte se laži koje će vam prouzročiti štetu. Prasak praćen svjetlom - iscrpljeni ste. Prasak uz smijeh - prijevara.
PRASE
Vidjeti prase - u obitelji vas očekuju problemi i neugodnosti. Pečeno prase - očekuje vas veselje u društvu.
PRASKANJE
Čuti praskanje - biti će te uvučeni u svađe i ogovaranja.
PRAŠINA
Biti će te ljuti zbog neugodnih iznenađenja na putu. Biti prekriven prašinom - sreća u ljubavi. Prašina na namještaju - svađa.
PRAŠUMA
Vidjeti prašumu - pred vama je siguran uspjeh. Zalutati u prašumi - uskoro će te biti u vrlo kompliciranoj, neugodnoj situaciji.
PRAVNIK
Vidjeti ga - pred vama su velike brige. Biti pravnik - imati će te neočekivani izdatak novca.
PRAZNIK
Očekuju vas ugodni dani, bez obzira na brige koje vas muče.
PRAZNINA
Dolaze vam dani za ozbiljnu zabrinutost i tugu.
PRDAC
Ako vi prdite - dobro će te se provesti u društvu. Ako drugi prde - netko sprema šalu na vaš račun.
PREČA
Vježbati na preči - biti će te u opasnosti. Akrobat na preči - očekuje vas veći gubitak.
PREDAK
Rješavanje odnosa s ljudima, ali oprezno treba razmotriti njihove želje. Vidjeti i čuti svađu svojih predaka - nasljedstvo.
PREDAVANJE
Držati nekom predavanje - ostvarit će vam se planovi. Slušati predavanje - bit ćete tužni.
PREDIVO
Vidjeti predivo - pazite da vas ne slažu u važnim stvarima. Presti predivo - očekuje vas sretna ljubav. Kupovati predivo - veselje u kući.
PREDSOBLJE
Vaše nade neće biti ispunjene.
PREGAČA
Vidjeti pregaču - očekuju vas brige. Poderana pregača - prijeti vam opasnost od zlobe i zavisti ljudi u vašoj bližoj okolini. Naći pregaču - steći će te dobrog prijatelja. Izgubiti pregaču - primiti će te vijesti koje će vas razočarati. Nositi pregaču - očekuju vas problemi i neugodnosti. Opasati se njome - ići će te na svadbu ili drugo veliko veselje. Bijela pregača - uspjeh u poslu. Prljava pregača - prevariti će vas neiskreni prijatelji.
PREGAZITI
Biti pregažen - osloboditi će te se neke opasnosti. Pregaziti nekoga - dospjeti će te u vrlo neprijatnu situaciju.
PREGRADA
Vidjeti pregradu - imati će te neugodnosti zbog izdvajanja iz društva.
PREKID
Prekidati posao ili odnos s nekom osobom - u opasnosti je vaš dobar glas.
PREKORAČENJE
Prekoračiti nešto - nakon dugo vremena i truda uspjeti će te postići svoj cilj.
PRELJUB
Prijeti vam opasnost od požara, gubitak. Priznati preljub - pobjeda u sudskom sporu. Ako vas je partner prevario - sreća.
PRENOĆIŠTE
Ići će te na duže putovanje.
PREPELICA
Vidjeti prepelicu - primiti će te vijesti iz daleka. Jesti prepelicu - problemi i brige u kući. Ako pjeva - ući će te u dugove. Izvaditi mlade iz gnijezda - nesreća.
PREPIRKA
Provoditi će te ugodno vrijeme i razgovore sa prijateljima.
PREPREKA
Naići na neku prepreku - na vašem životnom putu stoje mnoge prepreke.
PRESKAKANJE
Preskakati nešto - očekuje vas veliki uspjeh u poslu i u ljubavi.
PRESLICA
Dolaze vam dani siromaštva i bijede.
PRESLUŠAVANJE
Preslušavati nekoga - otkriti će te lopova među svojim poznanicima. Biti preslušavan - neplanirano će te otkriti svoju tajnu.
PRESTIZANJE
Prestizati nekoga ili nešto - pretkazuje vam dug život.
PRESUDA
Na poziv prijatelja krenuti će te na kratko putovanje.
PRETVARANJE
Pretvarati se - biti će te u strahu od suparnika ili neprijatelja.
PREVLAKA
Netko će vam povjeriti svoju tajnu.
PREVOĐENJE
Prevoditi s nekog stranog jezika - u svojoj okolini biti će te cijenjeni i poštovani.
PREVRNUĆE
Sam se prevrnuti - vreba vas bolest. Vidjeti nekoga da se prevrnuo - promjeniti će te svoje dobro mišljenje o jednom prijatelju ili poznaniku.
PREZERVATIV
Koristiti - riskantni ljubavni odnos. Kupovati ga - želja za ljubavnom avanturom.
PRIBADAČA
Vidjeti pribadaču - nesuglasice s prijateljima. Ubosti se na pribadaču - novčani gubitak.
PRIČANJE
Pričati nekome nešto - steći će te veliki ugled. Slušati da netko priča - uskoro će te se naći u dosadnom društvu.
PRIČEST
Pričestiti se - najava sretnih događaja, dobitak. Primati pričest s drugima - obiteljska sreća.
PRIGOVARANJE
Ako vi prigovarate - mrzovoljni ste. Ako vama prigovaraju - nezadovoljstvo.
PRIJATELJ
Sklapati prijateljstvo - čuvajte se svoje okoline. Ako su vas prijatelji ostavili - izbjeći će te velike neugodnosti. Smijati se s prijateljem - svađa na pomolu. Smrt prijatelja - zadovoljstvo. Uvrijediti prijatelja - bolest. Razgovarati s mrtvim prijateljem - provjerite svoje poslovanje.
PRIJESTOLJE
Vidjeti sebe na prijestolju - veselje će biti kratkog vijeka. Ako na prijestolje sjeda netko drugi - prijateljeva smrt. Prazno prijestolje - postići će te svoje poslovne ciljeve.
PRIJESTUP
Prestupiti - pred vama je neočekivani uspjeh u poslu.
PRIJETNJA
Zbog učinjene nepravde planovi vam se neće ostvariti.
PRIJEVARA
Na javi će te otkriti neku prijevaru i pobjedu nad neprijateljima. Ako razgovarate s prevarantom - selidba.
PRIKAZA
Bijela prikaza - dolaze vam sretni dani. Crna prikaza - žalost u kući. Prikaza u noći - očekujte izdaju prijatelja.
PRIMALJA
Neudanim ženama otkrivanje prikrivenih bolesti, bolesnima smrt, zatvorenicima sloboda.
PRINC
Biti - uspjeh u ljubavi. Vidjeti ga - emotivni problemi. Na bijelom konju - netko će se nakratko pojaviti u vašem životu.
PRINCEZA
Biti - novo poznanstvo, uspjeh u ljubavi. Vidjeti je - nećete ostvariti želje.
PRISLUŠKIVANJE
Prisluškivati tuđe razgovore - očekuje vas teža bolest.
PRIŠT
Najava zdravstvenih problema.
PRITVOR
Biti u pritvoru - možete očekivati puno problema i neugodnosti.
PRIZEMLJE
Očekuje vas smiren i harmoničan život.
PRIZNANICA
Primiti priznanicu - novčani dobitak. Ako izdajete priznanicu - blagostanje.
PRLJAVŠTINA
Vidjeti prljavštinu - predznak teške bolesti. Biti prljav - izgubiti će te poštovanje svojih suradnika.
PRNJE
Ako ste obučeni u prnje - imati će te sreće i uspjeha u prijevarama.
PROBA
Ako sanjate da probate neku hranu, budite pažljivi prema najbližima.
PROBADANJE
Osjetiti probadanje - očekuju vas sitne svađe i nesporazumi sa okolinom. Probosti nekoga - očekuju vas veliki problemi.
PROCES
Dobiti proces - očekuje vas uspjeh u planiranom poduhvatu. Izgubiti proces - neće sve ići glatko i bez ikakvih zapreka, kao što biste željeli.
PRODAVANJE
Prodavati stvari - očekuje vas napredak. Prodavati životinje - gubitak. Prodavati mrtvaca - primiti će te poklon kojem se ne nadate. Prodavati nepotrebne stvari - uskoro će te se riješiti postojećih briga i problema. Prodavati stvari iz svoje kuće - očekuju vas brige i gubici. Biti prodan u roblje - poslovni neuspjeh.
PRODAVAONICA
Raditi u prodavaonici - Poznanstvo s većim brojem osoba. Ako nešto razgledate ili kupujete u prodavaonici - očekujte neugodnosti u obitelji. Iznajmiti prodavaonicu - neočekivan uspjeh.
PROGONSTVO
Vidjeti progonstvo - u vašem životu doći će do velike promjene. Progoniti nekoga - očekuje vas bolest u obitelji. Biti osuđen na progonstvo - pozitivna promjena, uspjeh.
PROGRAM
Čitati neki program - doživjeti će te štetu i razočaranje zbog svoje znatiželje i brbljavosti.
PROKLETSTVO
Biti proklet - očekuju vas bolest i brige. Proklinjati nekog - nećete završiti započeti posao.
PROKULICA
Jesti prokulice - predznak sreće i zadovoljstva u obitelji. Saditi prokulice - očekujte uspjeh u poslovima.
PROLJEĆE
Pred vama je lijepa i sretna budućnost.
PROLJEV
Imati proljev - očekuje vas bolest, brige i nesporazumi u obitelji.
PROMETNA NESREĆA
Vidjeti prometnu nesreću - očekuje vas uspjeh u poslu. Vidjeti prometnu nesreću, a ne pružiti pomoć unesrećenima - na poslu vas očekuju veliki problemi i brige.
PROMOCIJA
Vaša promocija - poslovni ugled. Biti pozvan na promociju - netko blizak će postići veliki uspjeh.
PROMUKLOST
Ako ste vi promukli - očekuje vas dobitak. Ako je netko drugi promukao - nećete uživati u plodovima svoga rada.
PRONEVJERA
Pronevjeriti nešto - očekuju vas žestoke svađe u kući i veliki problemi na poslu.
PROPUH
Biti na propuhu - neplanirani novčani troškovi.
PROROČANSTVO
Čuti proročanstvo - ispuniti će vam se sve želje. Ako vi proričete - nemojte davati obećanja koja ne možete ispuniti.
PROROK
Vidjeti proroka - previše vjerujete lažnim obećanjima. Biti prorok - čuvajte se starijih nepoznatih ljudi.
PROSAC
Vidjeti prosca - očekuju vas velike brige u obitelji. Prositi ili isprositi mladu - velika sreća i zadovoljstvo.
PROSIDBA
Gledati prosidbu - netko iz vaše najbliže okoline sklopiti će brak.
PROSJAK
Vidjeti prosjaka - uzalud se trudite u poslu. Više prosjaka zajedno - obiteljski problemi. Dolazak prosjaka u kuću - predstoje vam nesuglasice u obitelji. Izgrditi prosjaka - primiti će te poklon. Dozivati prosjaka - ispuniti će vam se želja. Odbiti prosjaka - biti će te predmet ogovaranja i spletki. Gledati prosjaka da prosi - očekuje vas velika sreća. Biti prosjak - očekuju vas velike brige i neugodnosti. Dati prosjaku milostinju - veselje, dug život. Ne dati milostinju - siromaštvo.
PROSO
Vidjeti proso - zahvaljujući slučajnim, sretnim okolnostima, doživjeti će te veliki poslovni uspjeh. Jesti proso - dolazi vam vrijeme neimaštine. Baciti proso pticama - moguć kirurški zahvat.
PROSTITUTKA
Lijepa i mlada prostitutka - uskoro vas očekuje kratkotrajan, besplatan užitak. Ružna prostitutka - za muškarce; imati će te problema sa potencijom, za žene; imati će te uzaludan izdatak. Nevješta prostitutka - vaš veliki trud i muka nemaju smisla. Biti prostitutka - skrivate svoje erotske želje.
PROTEZA
Nositi protezu - ozbiljne poteškoće će se nadviti nad vas, a vi će te se boriti da ih odbacite.
PROTEZANJE
Protezati se - doživjeti će te smrtni strah.
PROTUOTROV
Promijenite svoj stil života.
PROVALA
Svojim nemarom i lakomislenošću sami će te sebi prouzročiti štetu.
PROVALIJA
Pasti u provaliju - očekuju vas veliki problemi. Izbjeći pad u provaliju - iz teške i neugodne situacije spasiti će te se sasvim slučajno.
PROVALNIK
Posao koji pripremate i planirate nije moguće ostvariti. Biti provalnik - očekuje vas ugodan obiteljski događaj.
PROZOR
Vidjeti prozor - u obitelji vas očekuju česte svađe zbog vaše želje za širenjem znanja. Otvoren prozor - primiti će te neočekivani poklon od prijatelja. Zatvoren - morate biti hrabri u nevoljama koje dolaze u vašu kuću. Gledati kroz prozor - primiti će te dobre vijesti. Ulaziti kroz prozor u kuću - biti će te ljuti i svadljivi. Izlaziti kroz otvoreni prozor - propustiti će te jedan dobar posao. Pasti s prozora - uskoro će te se naći u opasnosti pred bankrotom. Mnogo prozora - očekuju vas žestoke svađe.
PRSA
Dlakava - zaraditi će te veliki novac. Jaka - predstoji vam uspjeh u ljubavi. Slaba - biti će te okradeni. Ranjena - pretrpjeti će te neki gubitak.
PRSKANJE
Promijeniti će te svoju sadašnju sredinu.
PRSLUK
Uskoro će vam u kuću doći gosti.
PRST
Vidjeti prst - najava bolesti. Više prstiju - sreća u poslu. Mali prst - svađati će te se. Bolestan prst - očekuju vas veseli i sretni dani. Lijepi prsti - u društvu će te steći poštovanje. Prljavi prsti - za ženu; svađa i neprilike, za muškaraca; dobitak u poslu. Odrezati prst - pretrpjeti će te gubitak u trgovini. Opeći prst - očekuju vas problemi i neugodnosti. Izgubiti prst - predznak smrti bliskog rođaka ili prijatelja. Slomiti prst - očekuje vas neka šteta. Vidjeti više od pet prstiju na ruci - očekuje vas veliko nasljedstvo. Vidjeti normalan broj prstiju - uspjeh u poslovima. Dlakavi prst - svađa s rođacima. Krvavi prsti - ljubav vam je uzvraćena. Srednji prst - zabrinuti ste. Palac - nekome ste poželjni.
PRSTEN
Vidjeti prsten - pretkazuje vam skoro vjenčanje. Slomljeni prsten - pretkazuje rastavu braka ili rastanak od voljene osobe. Dobiti prsten - vjerna ljubav. Pokloniti prsten - predznak zaruka. Izgubiti ga - zbog nevjere partnera bit ćete duboko žalosni. Naći ga - velika sreća i uspjeh u ljubavi. Slomiti vjenčani prsten - očekuje vas žestoka i dugotrajna bračna svađa. Imati prsten na ruci - biti će te zaštićeni i osigurani od strane vrlo utjecajne i moćne osobe. Što više imate prstenja na ruci - veći će vam biti uspjeh u poslu. Nositi nekoliko prstena na istom prstu - ponos i taština su vam preveliki. Pečatnjak - imate iskrene prijatelje.
PRŠUT
Vidjeti - emocionalni problemi. Jesti - neprijatelji vas napadaju.
PRTLJAGA
Odgodite planirano putovanje. Obiteljski problemi.
PRVOTRAVANJSKA ŠALA
Ako je vas netko prevario i ismijao - očekuje vas uspjeh i napredak u poslu. Ako ste vi nekoga ismijali - na poslu vas očekuju problemi i brige.
PRŽENJE
Pržiti nešto - uskoro će te započeti posao od kojega će te imati velike, mnogostruke koristi.
PSIHOLOG
Biti psiholog - druženje s prijateljima. Biti kod psihologa - emotivni problemi.
PSOVANJE
Biti će te ljuti i svadljivi.
PŠENICA
Živjeti će te u miru, sreći i blagostanju. Nezrela pšenica - moguć dobitak u skoroj budućnosti. Kuhati pšenicu - bogatstvo. Kupovati pšenicu - oskudica. Prodavati je - uspjeh. Žeti je - povlastice. Silos pun pšenice - nasljedstvo, brak s bogatom ženom. Hodati u polju pšenice - ostvarenje želja. Jesti pšenicu - u opasnosti ste. Ako pšenica gori - siromaštvo.
PTICE
Vidjeti ptice - predznak velike sreće u ljubavi. Ptica bez perja - na vas će pasti veliki teret. Ptica koja sjedi - biti će te tužni. Koja leti - primiti će te vijest koja će vas uozoriti na neku opasnost. Ako ptice dolijeću - dolazi vam sreća. Ako odlijeću - sa sobom odnose vašu sreću. Ptica u krletci - nadjačati će te svoje suparnike. Hraniti ptice - vaša dobrota neće vam biti uzvraćena istom mjerom. Loviti ptice - očekuje vas nenadani dobitak. Ubiti pticu - gubitak. Jesti ptice - doživjeti će te veliku nepravdu. Ptičja jaja - blagoslov. Jesti ih - jad i bijeda. Ptica koja govori - uspješno će te završiti zahtjevne poslove. Pretvoriti se u pticu - sreća će vas napustiti. Ranjena ptica - neugodnosti. Jato u letu - u smrtnoj ste opasnosti.
PTIČAR
Sklopiti će te novo, korisno prijateljstvo.
PTIČJE STRAŠILO
Zbog svoje lakovjernosti biti će te prevareni.
PUBERTET
Biti u pubertetu - susret sa bivšom ljubavi. Djeca u pubertetu - obiteljski problemi.
PUBLIKA
Vi ste pod sve većim pritiskom na poslu.
PUCANJE
Pucati - pred vama je jedan neočekivani i ugodan doživljaj. Ako na vas pucaju - pred vama je period briga i problema.
PUDER
Rasipništvo će vas dovesti do propasti.
PUDING
Pripremati puding - dolazak neželjene osobe. Jesti puding - problemi u poslu, posjet dragih prijatelja. Bijeli puding - poslovni uspjeh. Tamni puding - poteškoće.
PUH
Primiti će te poziv u goste.
PUHANJE
Puhati u vatru - očekuje vas velika svađa.
PUKOTINA
Ljudi iz vaše okoline pripremaju vam veliku neugodnost.
PUKOVNIJA
Uskoro će vam biti potreban dobar savjet.
PUKOVNIK
Vidjeti ga - velika sreća. Razgovarati s njim - uspješno će te riješiti jedan veliki problem.
PULOVER
Vidjeti ga - stižu vam gosti. Kupovati pulover - predznak blagostanja.
PUMA
Popularni ste u svojoj okolini.
PUNČ
Piti punč - pred vama su kratkotrajni ugodni i sretni trenuci. Priređivati punč - ljudi u vašoj blizini iskorištavaju vašu dobrotu.
PUNICA
Vidjeti punicu - u jednoj teškoj situaciji pomoć će vam ponuditi netko od koga to najmanje očekujete. Razgovarati s punicom - veselje u kući.
PUPAK
Uskoro će te imati vrlo neugodan sastanak. Bolest pupka - majčina smrt, loše zdravstveno stanje. Vidjeti tuđi pupak - rođenje djeteta.
PUPOLJAK
Vidjeti pupoljak - ispuniti će vam se ljubavne čežnje. Ubrati ga - dobitak.
PURAN
Vidjeti ga - očekuje vas dobitak i blagostanje. Puran raširenog repa - u poslu vas očekuje veliki uspjeh, a u braku sreća i sloga.
PUSTINJA
Vidjeti pustinju - očekuju vas brige, razočaranje i siromaštvo. Lutati pustinjom - upasti će te u loše društvo.
PUSTINJAK
Budite zadovoljni malim.
PUSTOLOVINA
Zbog svoje nepromišljenosti biti će te u opasnosti.
PUŠENJE
Pušiti - uskoro će vam u kuću doći nenajavljeni gosti; među njima bi mogli otkriti tko su vam lažni prijatelji. Vidjeti drugoga da puši - biti će te u veselom i ugodnom društvu.
PUŠKA
Lijepa puška - mogli bi se uskoro zaljubiti. Prazna puška - želja vam se neće ispuniti. Pucati iz puške - bez obzira na vašu veliku nervozu, ne pribjegavajte sili u rješavanju prepreka k ostvarenju svojih ciljeva. Kupovati pušku - uskoro će vam biti potrebna pomoć i zaštita. Nositi pušku - čast. Razbiti pušku - očekuje vas sreća.
PUT
Vidjeti put - primiti će te lošu i neugodnu vijest. Ravan i dobar put - uspjet će te u poslu. Neravan, krivudav ili strm put - očekuju vas problemi na poslu ili veći gubitak novca. Hodati po putu - očekuje vas neki radostan događaj. Hodati uskim puteljkom - brige i neugodnosti na pomolu.
PUTNIK
Putniku pružiti konačište i hranu - sklopiti će te dobar posao.
PUTOKAZ
Prijatelj će vas podsjetiti na nešto važno za vaš život, a što ste zaboravili.
PUTOVANJE
Odlučiti se na putovanje - sklopiti će te važan, ali nesiguran posao. Putovati u poznata mjesta - očekuje vas ugodno iznenađenje. Putovati u nepoznata mjesta - vaš pothvat će neuspješno završiti. Putovati biciklom - u sretnoj ste ljubavnoj vezi. Putovati pješice kroz lijep krajolik - moguće nasljedstvo. Ako krajolik nije lijep - očekuju vas napori. Ako imate prtljagu - gubitak i zabrinutost.
PUTOVNICA
Izvaditi putovnicu - ići će te na planirano putovanje. Izgubiti putovnicu - očekuju vas velike brige.
PUZANJE
Puzati - ne dajte se nagovoriti na zlo.
PUZAVAC
U najbližoj okolini predmet ste ružnih ogovaranja, a pripremaju vam se i razne podlosti.
PUŽ
Vidjeti puža - predznak sreće i uspjeha. Više puževa - dobro razmislite prije donošenja važne odluke. Puž koji se kreće - prema svom cilju ići će te jako polako, ali sigurno. Puževa kućica - uskoro će te primiti neočekivan i lijep poklon. Puž koji jede lišće - gubitak posla zbog nemara i lijenosti. Ako se puževi pare - žalite za izgubljenom ljubavi.