MENU
P

PACIJENT
Vidjeti pacijenta - sretan period, nova beba ili vjenčanje. Biti pacijent - dobiti će te nagradu ili priznanje za svoj rad. Njegovati pacijenta - sreća.
PADANJE
Vidjeti padanje - podmirite sve dugove jer bi se mogli naći u neprilici. Padati - iznenada će te se razboljeti ili pretrpjeti neku štetu. Stropoštati se - pred vama je veliki novčani gubitak, do ruba propasti. Ustati odmah nakon pada - skori uspjeh. Pasti u bunar - gubitak ugleda.
PADAVICA
Opterećeni ste s previše briga i problema.
PADAVIČAR
Očekuju vas veliki problemi kolegama na poslu i s ljudima u vašoj okolini; spremaju se promjene u vašim poslovnim odnosima.
PADOBRAN
Vidjeti padobran - primiti će te loše vijesti, ali i neki dobitak. Složeni padobran - očekuje vas neka bolest.
PADOBRANAC
Biti padobranac - nenajavljeno će te otići nekome u posjetu. Ako vam se ne otvori padobran - prijeti vam opasnost od laskavaca u vašoj okolini.
PAGODA
Neće vam se ostvariti želja za putovanjem.
PAKAO
Vidjeti pakao - promijeniti će te dosadašnji način života i napustiti društvo u kojem se sada krećete. Biti u paklu - nakon neizvjesnosti primiti će te dobre vijesti od voljene osobe. Izaći iz pakla - osloboditi će te se obveza koje vas opterećuju. Pobjeći iz pakla - uspješno će te svladati sve zapreke. Susresti duše umrlih u paklu - kajati će te se.
PAKET
Prazan paket - primiti će te neugodnu vijest. Primati paket - primiti će te važnu vijest. Slati paket - očekuje vas radosno iznenađenje.
PALAC
Vidjeti palac - očekuje vas nenadana dobit i miran, bezbrižan život. Vidjeti svoj palac - razmislite o svojim postupcima u ljubavnom životu. Porezani palac - bliska osoba oboljeti će ili umrijeti.
PALAČA
Vidjeti palaču - za svoj posao će te primiti velike pohvale, ali će te više potrošiti nego zaraditi. Posjedovati palaču - netko vam zavidi. Stanovati u palači - steći će te naklonost jedne ugledne osobe. Dobiti palaču na poklon - doživjeti će te neočekivanu radost. Graditi palaču - očekuje vas iznenadan veliki dobitak. Kupovati palaču - očekuju vas problemi i teškoće zbog vaše umišljenosti.
PALAČINKE
Oprez - nisu vam svi prijatelji iskreni i odani.
PALETA
Paleta s bojom - očekuje vas velika sreća. Paleta bez boje - primiti će te loše vijesti.
PALICA
Stižu vam dobre vijesti.
PALIKUĆA
Predznak nesreće, čak smrtnog slučaja u obitelji.
PALMA
Vidjeti palmu - bit će vam odana velika počast. Suha palma - najava slabog uroda ili poslovanja. Srušena palma - ići će te na vrlo neugodno putovanje. Palmino lišće - okoristiti će te se položajem. Palmina grana - steći će te ugled među suradnicima.
PALUBA
Biti na palubi predviđa neočekivane probleme.
PAMĆENJE
Izgubiti pamćenje - loše vijesti.
PAMUK
Dolaze za vas neizvjesna vremena. Ako je u obliku vate - čuvajte se laži i prijevara.
PANCIRKA
Ne morate se bojati suparnika.
PANDA
Vidjeti pandu - očekujte prestanak sukoba.
PANIKA
Biti u panici - pazite na propuste. Ako je netko drugi u panici - gubitak.
PANTERA
Vidjeti panteru - vaša želja će biti ispunjena.
PANTOMIMA
Vidjeti pantomimičara - provesti će te negodno i dosadno vrijeme u novom društvu. Ako ste vi pantomimičar - očekuje vas zabavno i ugodno provedeno vrijeme u dobrom društvu.
PANJ
Vidjeti panj - živjeti će te u blagostanju. Sjeći panj - vaš pretpostavljeni vam zavidi.
PAPA
Dobro zdravlje, dug i sretan život.
PAPAR
Vidjeti papar - prekontrolirajte svoje zdravstveno stanje. Jesti papar - saznati će te neku neugodnu istinu.
PAPERJE
Predznak velikog novčanog dobitka.
PAPIGA
Vidjeti papigu - imate neiskrene prijatelje. Čuti papigu kako nerazgovjetno brblja - biti će te predmet ružnih ogovaranja. Čuti papigu kako govori - biti će te u opasnosti. Držati papigu na ruci - prijeti vam lakša bolest.
PAPIR
Vidjeti papir - radite posao koji ne donosi zaradu niti kakvu korist. Šareni papir - primiti će te veselu vijest. Crni papir - primiti će te lošu, žalosnu vijest. Ispisani papir - očekuju vas neprilike na poslu. Poderani papir - doživjeti će te nepravdu. Papir koji leprša po zraku - nade vam se neće ispuniti. Pisati na papiru - pisati će te nekome pismo neugodnog sadržaja. Rezati papir - očekuju vas velike brige zbog budućnosti.
PAPIRNICA
Uspjeh u poslu.
PAPRAT
Smanjite malo tempo svog života inače nećete dočekati starost.
PAPRIKA
Izbjegavajte ženske svađe.
PAPRIKAŠ
Ne budite toliko rasipni.
PAPUČE
Vidjeti papuče - netko vas željno očekuje. Nositi papuče - ispuniti će vam se želja; sklopiti će te dobar i sretan brak. Dobiti papuče na poklon - pomoći će te nekome tko nije zaslužio vašu pomoć. Uništene ili preokrenute papuče - bračne prepirke. Šetati u papučama - dolaze teška vremena.
PARA
Vidjeti paru - očekuju vas velike brige i problemi. Uzdizanje pare - sreća vam je vrlo promjenljiva. Biti okružen parom - okružuju vas lažljivci.
PARADA
Gledati paradu ili sudjelovati u njoj - pred vama su velike brige i neuspjeh u poslu zbog vlastitog neznanja i neodgovornosti.
PARALIZA
Ne prenagljujte u svojim odlukama i postupcima. Nesreća.
PARANJE
Parati nešto - stara svađa završiti će pomirenjem.
PARAZIT
Pomognite prijatelju na vlastitu štetu.
PARENJE
Gledati parenje životinja - primiti će te iznenadan poziv na putovanje.
PARFEM
Društvo u kojem se nalazite dobro je, ugodno i veselo.
PARK
Vidjeti ga - dolaze vam mirni dani puni zadovoljstva. Šetati po parku - do kraja života bezbrižno će te živjeti u bogatstvu. Uređivati park - sretan brak, nasljedstvo. Park bez cvijeća i lišća - strahujete od gubitka drage osobe. Park pod snijegom - hladna ste osoba. Vodoskok u parku - ostvarenje želja. Neplodan i osušen park - tuga i bolest.
PARKET
U opasnosti ste.
PARKIRALIŠTE
Biti na parkiralištu - prekid ljubavne ili poslovne veze.
PARLAMENT
Očekuju vas vrlo neugodni razgovori.
PARNA MAŠINA
Obogatiti će te se.
PARNA PILA
Očekuje vas žestoka svađa.
PARNICA
Gledati parnicu - moguć skori brak. Sudjelovati u parnici - neki dosadašnji prijatelji okrenuti će vam leđa i prikloniti se vašem suparniku.
PAROBROD
Vidjeti ga - primiti će te važne vijesti o putovanju. Voziti se njime - čuvajte se nesreće na putu.
PARTNER
Ako vas partner miluje - sresti će te iskrene prijatelje. Ako je grub - prijatelj će vas izdati. Svađati se s partnerom - pomirenje nakon svađe. Plesati s partnerom - vjenčanje. Ako partner trči - smrt. Mrtav partner - dugotrajan i sretan brak.
PAS
Vidjeti psa - u braku će te biti sretni i biti će te okruženi dobrim prijateljima. Mali pas - zadovoljstvo u poslu i obitelji. Veliki pas - očekuje vas svađa. Bijeli pas - sklopiti će te novo korisno poznanstvo. Crni pas - imate lažnog prijatelja. Bijesan pas - mučiti će vas teške brige. Pas koji laje - primiti će te loše, neugodne vijesti. Čuti lavež psa, a ne vidjeti ga - primiti će te dobre vijesti. Igrati se s psom - pomiriti će te se s dobrim prijateljem s kojim ste od nedavno u svađi. Loviti psa - imati će te problema u obitelji. Napušteni pas - svađa. Pas koji zavija - bolest. Ako se pas boji vode - zabrinuti ste za budućnost. Tužan pas - izgubiti će te dobrog prijatelja. Ubiti psa - prouzročiti će te neko zlo. Psi koji se tuku - čuvajte se prijevara. Pas s više glava - učinili ste neke pogreške. Pretvoriti se u psa - nemate čvrst karakter.
PASJA KUĆICA
Smanjite malo svoje standarde i prohtjeve.
PASJA OGRLICA
Vidjeti ju - dobiti će te poziv na svečanost. Nositi pasju ogrlicu - sami dozvoljavate drugima da vam rade nepodopštine.
PASTIR
Vidjeti pastira - naglo će te zaraditi novac. Pastir s lijepim stadom - imati će te sretan obiteljski život. Pastir s mršavim stadom - povećati će vam se obitelj. S velikim stadom - sklopiti će te dobar posao. Pastir sa svinjama - nadjačati će te svoje suparnike i neprijatelje. Biti pastir - dolazi za vas loš period pun problema, žalosti i neugodnosti na poslu. Razgovarati s pastirom - sreća vam dolazi na vrata.
PASTIRICA
Pred vama je ugodan susret s dragom osobom koju dugo niste vidjeli.
PASTIRSKA FRULA
U životu vas prate sreća i zadovoljstvo.
PASTRVA
Ako pliva u bistroj vodi - očekuje vas velika sreća. Loviti pastrvu - ostvariti će te dobitak u igri na sreću. Jesti pastrvu - primiti će te tužne vijesti.
PASTUH
Težiti će te za nadmoćnošću.
PAŠA
Nadate se nemogućem.
PAŠNJAK
Ako vidite pašnjak, pokušajte prijeći preko njega, jer će vas u tom slučaju u životu pratiti sreća, blagostanje i bezbrižnost.
PAŠTETA
Bez obzira na uspješnu i bezbrižnu sadašnjost morate misliti i na budućnost.
PATAK
Očekuju vas teškoće i neprilike.
PATENT
Podnošenje zahtjeva za patent - povoljno vrijeme za poslovne pothvate.
PATKA
Vidjeti patku - nenadana žalost u obitelji. Patka koja pliva - primiti će te poziv na neki važan sastanak. Držati patku - pomiriti će te se s dosadašnjim neprijateljem. Loviti patku - uspjeti će te u važnom poslu od kojeg ste već digli ruke. Čerupati patku - dolaze nemirna vremena puna nesporazuma i sitnih svađa. Jesti patku - biti će te zadovoljni zbog poziva u jedno društvo. Uzgajati patke - dobitak. Istjerati patku iz gnijezda - gubitak u parnici. Patka s pačićima - sreća. Izgubljeno pače - žalost.
PATLIDŽAN
Očekuje vas uspjeh na svim područjima.
PATNJA
Rješiti će te se svih briga i problema.
PATULJAK
Vidjeti patuljka - planovi vam neće uspjeti; ne trošite uzalud svoje vrijeme i energiju. Biti patuljak - očekuje vas dobar period pun sreće, zdravlja i zadovoljstva.
PAUČINA
U poslu će te imati izuzetno dobre rezultate.
PAUK
Vidjeti pauka - primiti će te pismo koje će vas obradovati. Loviti pauka - posvađati će te se s prijateljima jer su vas ogovarali i spletkarili protiv vas. Uloviti pauka - dobro i korisno za vas i vašu obitelj; što je pauk veći imati će te više koristi i dobitka. Zgnječiti pauka - svađati će te se s ukućanima. Dodirivati pauka - povećanje zarade. Jesti pauka - sigurna propast.
PAUN
Vidjeti pauna - ne vjerujte laskavcima. Paun s raširenim repom - pred vama je velika sreća u ljubavi. Čuti kreštanje pauna - neprilike na poslu. Paunovo pero - biti će te razdražljivi i svađati će te se oko beznačajnih stvari.
PAVIJAN
Vidjeti pavijana - mogući zdravstveni problemi.
PAVILJON
Vidjeti paviljon - želje vam nisu zadovoljene. Biti u paviljonu - imate tajnu ljubav.
PAŽ
Pred vama je ljubavna pustolovina.
PČELA
Vidjeti pčelu - sreća vas uvijek prati. Pčela u saću - očekuje vas veliko bogatstvo. Roj pčela - u kuću će vam uskoro doći mnogi gosti s poklonima. Rojenje pčela - za poljodjelce rodna godina; za ostale gubitak. Gledati pčele kako rade - bez obzira na postojeće neprilike, imate dobre izglede za budućnost. Loviti pčele - primiti će te veliki dobitak. Ubijati pčele - prijete vam nesreća i siromaštvo. Ubod pčele - pred vama je važan ali neugodan događaj gdje će te morati donijeti važnu odluku.
PČELAR
Vidjeti pčelara - budite vrlo oprezni i pažljivi.
PECANJE
Pecati - naći će te se u opasnosti koju će te izazvati svojom nepromišljenošću.
PECIVO
Vidjeti pecivo - primiti će te očekivani poziv na neku proslavu. Vaditi pecivo iz peći - dolaze vam bolji i sretniji dani.
PEČAT
Vidjeti pečat - zbog vlastite lakomislenosti i nepažnje steći će te netrpeljivost, čak mržnju svoje okoline. Vidjeti pečat na pismu - primiti će te važnu vijest. Udariti pečat na nešto - pravilno će te odlučiti.
PEČATNJAK
Vidjeti ga - zaslužiti će te poštovanje okoline. Nositi ga - rugati će vam se.
PEČENKA
Vidjeti pečenku - očekuje vas sretna budućnost. Jesti pečenku - primiti će te poziv na gozbu. Osjetiti miris pečenke - vaš trud biti će uzaludan.
PEČENJE
Peći kruh - vaša sudbina je u vašim rukama. Ako žena peče kolače - ostati će u drugom stanju; beba na putu. Ako muškarac peče kolače - biti će predmet ogovaranja.
PEĆ
Vidjeti peć - u kuću vam stiže blagostanje. Zažarena peć - očekuje vas veliki uspjeh. Hladna peć - dolaze vam dani neimaštine. Ložiti peć - radite za tuđu korist. Sjediti kraj peći - u ugodnom domu okruženi ste obiteljskom srećom. Grijati se na peći - u kuću vam stiže bolest. Opeći se na peći - izgubiti će te svoje teško stečeno samopouzdanje.
PEĆINA
Vidjeti pećinu - ostati će te bez prijatelja i bez novaca. Penjati se na pećinu - uz velike napore uspjeti će te u započetom poslu. Stajati na pećini - nadvladati će te sve probleme i teškoće.
PEĆNICA
Posuđeni novac neće vam biti vraćen. Upaljena pećnica - blagostanje. Vrlo topla - selidba. Biti u pećnici - skandal, veselje.
PEHAR
Dobitak. Pehar razbiti - radost i veselje.
PEJZAŽ
Ravan i svijetao pejzaž - dolaze dani veselja. Brežuljkast ili maglovit pejzaž - očekuju vas problemi, brige i svađe.
PEKAR
Sve vaše brige će nestati.
PEKARA
Pred vama je period blagostanja.
PEKARSKA PEĆ
Vidjeti ju - očekuje vas težak posao. Ložiti pekarsku peć - ostvariti će vam se želja.
PEKARSKO KORITO
Steći će te ugled u društvu.
PELENE
Čuvajte svoju samostalnost.
PELIKAN
Dobre vijesti. Primiti će te ili pružiti pomoć.
PELIN
Ne uzimajte lijekove ili droge. Piti pelin - radost nakon boli. Prodavati pelin - gubitak.
PENIS
Zdravi penis - povećanje bogatstva. Veći nego što je to uobičajeno - slava i dostojanstvo, postići će te željeni cilj pomoću žene. Ekstremno mali - nesreća i bolest. Ako ste kastrirani - najava smrti u obitelji. Ako žena sanja da ima penis - moguća trudnoća i rođenje muškog djeteta. Pokazati javno svoj penis - protuzakonita djela će biti otkrivena.
PENJANJE
Penjati se - zaraditi će te mnogo novca i ostvariti svoj cilj. Penjati se na drvo - zaslužiti će te pohvale i počasti. Penjati se na stol - posao vam ne donosi nikakvu korist. Penjati se nekome na leđa - prihvatite potrebnu vam pomoć. Penjati se po brdu - gubitak sudskog spora ili ženina prijevara.
PEPELJARA
Vaši poroci će dovesti vaše zdravlje u pitanje.
PEPEO
Vidjeti ga - pred vama je veliki i važan posao, ali sa slabom zaradom. Pasti u pepeo - pretrpjeti će te novčani gubitak. Rasipati pepeo - nesreća ili čak smrtni slučaj. Hodati po pepelu - pretrpjeti će te štetu i novčani gubitak zbog svoje lakomosti. Skupljati pepeo - dobiti će te neočekivani poklon.
PERAD
Vidjeti perad - poboljšati će vam se materijalno stanje. Hraniti perad - očekuju vas neprilike.
PERČIN
Vidjeti perčin - očekuju vas promjene u životu. Odrezati perčin - promjena nabolje. Plesti perčin - biti će te uvučeni u intrige.
PERGAMENT
Očekuje vas veliko nasljedstvo i sreća u ljubavi.
PERIKA
Doživjeti će te poniženje. Nositi periku - ugled. Vidjeti na drugom periku - netko će vas prevariti.
PERILICA POSUĐA
Vidjeti perilicu posuđa - vi ste emocionalno nestabilni.
PERJANICA
Vidjeti perjanicu - očekuje vas putovanje zbog vojnih poslova. Crna perjanica - pred vama su brige i tuga zbog bolesti ili nečije smrti.
PERJE
Vidjeti ga - mučiti će vas sitne brige i problemi uzrokovane vlastitim sitnim lažima. Šareno perje - postići će te svoj cilj. Ako perje leti - izbjegavajte tračeve i svađe. Kupovati perje - pretrpjeti će te štetu u trgovini. Čistiti perje - bolest u kući. Okititi se perjem - pred vama je dugačko putovanje. Tanko perje - velika zarada. Jesti perje - tuga i žalost.
PERO (za pisanje)
Imati će te posla sa sudom i s vlastima. Nožić za oštrenje pera - u ljubavnoj vezi ili braku doći će do nesporazuma i razmirica.
PERPETUUM MOBILE
Vidjeti ili izumjeti perpetuum mobile - težite za neostvarivim ciljevima.
PERŠIN
Steći će te naklonost važne osobe. Brati peršin - ljubavnik će vas napustiti.
PERUNIKA
Sklopiti će te prijateljstvo s jednom veselom osobom.
PERUŠKA
Prijeti vam siromaštvo.
PERUT
Imati - svađa s poslovnim partnerima. Ako tuđa perut pada po vama - zahlađenje odnosa s nekom osobom.
PETA
Vidjeti svoju petu - odati će te neku svoju tajnu. Bol u peti - pretrpjeti će te neku štetu. Peta na cipeli - očekuje vas sreća.
PETAK
Važan posao i velika zarada pobjeći će vam ispred nosa.
PETARDA
Vidjeti petarde - loše vijesti. Baciti petardu - tražiti će te priznanje za svoj rad.
PETROLEJ
Upoznati će te jednu zanimljivu osobu.
PIDŽAMA
Vidjeti pidžamu - želite nešto što vam je zabranjeno. Oblačiti pidžamu - financijski gubici. Skinuti pidžamu - uspjeh uz mnogo truda. Stara i poderana pidžama - netko spletkari iza vaših leđa.
PIJANAC
Vidjeti ga - biti će te bez razloga uplašeni. Razgovarati s njim - zbog tuđe greške pretrpjeti će te štetu. Biti pijan - predznak za dobro zdravlje. Napiti se pijući vodu - imate bujnu maštu.
PIJANINO
Imati će te izuzetno sretan brak.
PIJANKA
U jednom ugodnom društvu osjećati će te se zadovoljno i sretno.
PIJAVICA
Vidjeti pijavicu - izbjegavajte lihvare. Loviti pijavice - mučite se bez vidljivih rezultata. Ako vas pijavice sišu - čuvajte se svojih suparnika i neprijatelja.
PIJESAK
Vidjeti pijesak - biti će te zabrinuti zbog najavljene posjete neugodnih ljudi. Hodati po pijesku - planovi u poslu su vam nesigurni, razmislite kako dalje. Pijesak u ruci - čuvajate se prijevara, ali ni vi se nemojte služiti njima. Igrati se pijeskom - nesigurni ste.
PIJETAO
Vidjeti pijetla - u obitelji i na poslu očekuju vas problemi. Ako pjeva - čuvajte se bolesti. Ako se pijetlovi tuku - pred vama je žučna rasprava i svađa. Više pijetlova - sreća je pred vratima. Ako pijetao nese jaja - zarada koja vas neće zadovoljiti. Pijetao s kokošima - uspjeh u ljubavi. Zatvoriti pijetla - svađa. Jesti ga - neugodnosti.
PIKADO
Dolaze za vas nemirna i nesigurna vremena u kojima će te brinuti za svoju obitelj.
PILA
Razočarati će te se u svoju okolinu zbog nepotrebnih i besmislenih svađa.
PILANA
Uspješno će te riješiti važna životna pitanja.
PILIĆI
Dobivate jako slabu pomoć, ali će te ipak uspjeti u svojim namjerama.
PILOT
Doživjeti će te manje neugodnosti od zavidnih suradnika.
PILOVINA
Vidjeti pilovinu - očekuju vas vrlo neugodni događaji. Jesti pilovinu - čuvajte se bolesti.
PILULE
Očekuje vas veliki problem ili teža bolest.
PINCETA
Vidjeti pincetu - biti će te u ugodnom društvu.
PINGVIN
Vidjeti pingvina - očekuje vas ugodan provod.
PIPA
Vidjeti pipu - poboljšati će se vaše materijalno stanje. Ako iz pipe curi voda - na poslu vas očekuju pohvale i priznanja. Presušena pipa - želja vam se neće ispuniti.
PIRAMIDA
Postoji mogućnost da vam se ostvari želja za dalekim i zanimljivim putovanjem. Preokrenuta piramida - uništenje. Biti na vrhu piramide - u budućnosti bi se mogli proslaviti.
PIRANE
Vidjeti pirane - oslobodite se stresa.
PISAC
Vidjeti poznatog pisca - primiti će te dobre vijesti. Ako ste vi pisac - još jednom dobro razmislite o svom planu za promjenu posla.
PISAĆA MAŠINA
Pomiriti će te se s osobom s kojom ste od nedavno u svađi.
PISAĆI PRIBOR
Sretno će te izbjeći opasnosti.
PISAĆI STOL
Biti će te prisiljeni posuditi novac.
PISANJE
Pisati - primiti će te dobre vijesti o nekom novčanom dobitku. Pisati knjigu - sreća i zarada.
PISMO
Pisati pismo - primiti će te dobre i zanimljive vijesti. Primiti pismo - očekuje vas veliki novčani dobitak i dobre vijesti. Čitati pismo - steći će te veliko povjerenje svoje okoline. Spaliti ili izgubiti pismo - pred vama su neugodnosti. Zapečatiti pismo - i dalje dobro čuvajte svoju tajnu. Izgubiti pismo - ljubavni uspjeh. Pronaći izgubljeno pismo - primiti će te loše vijesti.
PIŠTOLJ
Vidjeti pištolj - morati će te dokazati svoju hrabrost. Kupovati pištolj - steći će te neprijatelja. Pucati iz pištolja - u opasnosti ste.
PITA
Raditi pitu - u vašoj obitelji i dalje će vladati sloga, radost i veselje. Dobiti pitu - u kuću će vam doći gosti s lošim vijestima.
PITANJE
Postavljati nekome pitanje - novi problemi će se pojaviti u poslovanju.
PITI
Piti iz lijepe čaše ili posude - očekuje vas sreća. Neumjereno piti - biti će te prezreni od okoline. Piti a ostati žedan - biti će te osramoćeni. Piti i proliti piće - biti će te nezadovoljni i tužni zbog nezgode koja će vam se dogoditi. Piti čistu, bistru tekućinu - uvijek će te biti dobrog raspoloženja. Piti mutnu tekućinu - prijeti vam bolest. Piti vodu - tražiti će te pomoć od prijatelja. Piti vino - riješiti će te se svih briga.
PITON
Odgodite planirano putovanje; suparnici vam pripremaju neugodnosti.
PIVO
Vidjeti pivo - pred vama su sreća i uspjeh u poslu. Svijetlo pivo - pratiti će vas dobro zdravlje. Tamno pivo - ostvariti će te dobre prihode. Mutno pivo - očekuju vas problemi i svađe na poslu. Točiti pivo - primiti će te poziv na neku svečanu proslavu. Piti pivo - napredovati će te u radu. Prolijevati pivo - očekuju vas neprilike. Prazne čaše od pive - ne vjerujte baš svima oko sebe.
PJEGE
Imati pjege - ogovaraju vas. Na nekom drugom - okruženi ste neiskrenim ljudima.
PJENA
Vidjeti pjenu - predznak gubitka i nestalnosti u ljubavi. Pjena na ustima - čuvajte se nesreće.
PJESMA
Čuti pjesmu - biti će te tužni.
PJESNIK
Vidjeti pjesnika - primiti će te vesele vijesti. Biti pjesnik - nemojte biti toliko umišljeni i arogantni.
PJEŠAK
Loše ste započeli realizaciju svog plana.
PJEŠČANA OLUJA
Pred vama je teško razdoblje života koje donosi bijedu i nevolju.
PJEŠČANA PUSTINJA
U opasnosti ste.
PJEŠČANI SAT
Vidjeti ga - vreba vas bolest. Držati ga u ruci - morati će te donijeti važnu odluku.
PJEVAČ - PJEVAČICA
Dan poslije sna biti će vam vrlo radostan i lijep.
PJEVANJE
Ako pjevate sami ili u društvu - pred vama su dani puni veselja i zadovoljstva. Čuti i vidjeti druge kako pjevaju - očekuju vas brige i problemi sa suradnicima. Čuti lijepo, skladno pjevanje - primiti će te dobru vijest. Neskladno pjevanje - biti će te predmet ružnog ogovaranja. Pjev ptica - pred vama je ugodan i sretan doživljaj. Pjev noćnih ptica - predznak nesreće. Ako žena pjeva - plakati će te. Zamoliti nekoga da pjeva - izgledna vam je sretna starost.
PLAČ
Čuti plač - očekuje vas sreća i veselje u društvu. Vidjeti nekog poznatog kako plače - neka vama bliska i draga osoba proživljava teške trenutke. Vidjeti nekog nepoznatog kako plače - očekuje vas neimaština i neugodnosti zbog neke spletke. Ako vi plačete - pred vama je velika sreća.
PLAĆA
Dobiti plaću - neočekivana sreća i dobitak su pred vama.
PLAĆANJE
Plaćati nešto - očekuje vas neimaština. Gledati kako netko plaća - pred vama je neki veći dobitak.
PLADANJ
Vidjeti pladanj - očekuju vas problemi u ljubavi ili na poslu.
PLAHTA
Vidjeti plahtu - stižu vam gosti. Dobiti plahtu - neočekivana sreća u obitelji, ali brige i problemi na poslu. Ako ste nezadovoljni plahtom - uskoro će vam se povećati prihodi.
PLAKAT
Vidjeti plakat - iznenada će te primiti vijesti koje će vas obradovati. Vidjeti svoje ime na plakatu - primiti će te poziv na neku svečanost.
PLAMEN
Vidjeti plamen - ljubav će vam biti uzvraćena. Ravan plamen - pretkazuje pobjedu. Plamen koji se savija ulijevo - nesreća. Plamen koji se savija udesno - sreća. Plamen koji se gasi - neugodnosti, nesreća, moguća zatvorska kazna.
PLANET
Nezadovoljstvo svojim životom i okolinom.
PLANINA
Vidjeti planinu - na odabranom životnom putu steći će te veliki ugled i poštovanje. Penjati se na planinu - na životnom putu čekaju vas mnoge zapreke. Silaziti niz planinu - zbog mnogih problema i zapreka postati će te malodušni. Planina osvijetljena mjesečinom - pred vama je ljubavna avantura. Planina s lavinama ili odronima - netko moćan će propasti.
PLANINARI
Vidjeti planinare - samo poštenim i marljivim radom postići će te svoje ciljeve. Biti u društvu s planinarima - sudjelovati će te u nekom pozitivnom procesu.
PLANINARSKA KUĆA
Postići će te davno zacrtani cilj.
PLANINARSKE CIPELE
Planovi će se vam se povoljno i dobro razvijati.
PLANINARSKI ŠTAP
Uzdajte se u svoje vlastite snage.
PLANINARSKI VODIČ
Takozvani prijatelj vas pokušava oštetiti.
PLAST
Vidjeti plast sijena - očekuje vas blagostanje.
PLAŠT
Plašt skinuti - netko vas iskorištava. Ženski plašt - sreća u ljubavi.
PLATNO
Vidjeti platno - očekuje vas nasljedstvo ili dobar miraz. Prati platno - vreba vas neka bolest.
PLAVO
Uz pomoć prijatelja i suradnika postići će te veliki poslovni uspjeh i doživjeti nešto vrlo ugodno.
PLAVUŠA
Vidjeti plavušu - vrlo loš predznak za buduće događaje.
PLAŽA
Primiti će te dobre vijesti o putovanju.
PLEMSTVO
Ako ste se družili s plemstvom - vaše ambicije se neće ostvariti.
PLES
Vidjeti ples - u bliskoj budućnosti dogoditi će vam se neka nesreća. Plesati među drugim ljudima - očekuje vas vedra budućnost i zadovoljstvo u radu. Plesati sam - plakati će te. Plesati sam i bez glazbe - u bliskoj budućnosti očekuje vas duboko razočaranje. Plesati i pasti - doživjeti će te veliko poniženje. Gledati druge kako plešu - očekuje vas veliki gubitak, čak smrt. Ako ne možete plesati - nedostatak ljubavi. Plesati ispred bolesnika - nesreća. Ako starije osobe plešu - uspjeh u poslu. Plesati s rođakom - običnom čovjeku sreća, osuđeniku sloboda, mornaru brodolom. Životinje koje plešu - uspjeh preko prijatelja.
PLESAČ - PLESAČICA
Imati će te neočekivane izdatke.
PLESNA DVORANA
Prazna plesna dvorana - riješiti će te se velikih briga.
PLESNE CIPELE
Očekuju vas sitne svađice u kući.
PLETENICA
Vidjeti pletenicu - sreća u ljubavi i braku. Prevelika ili odrezana pletenica - predznak nesretne ljubavi. Plesti pletenicu - tešku situaciju u kojoj se nalazite prihvatite malo ozbiljnije. Odrezati pletenicu - prekinuti će te s lošim starim navikama.
PLETENJE
Plesti - očekuju vas velike brige na poslu i u kući zbog partnerove nevjere.
PLIMA
U vašem životu doći će do loših promjena.
PLIN
Osjetiti plin - što prije otiđite k liječniku. Plinsko svjetlo - dobro će te se zabavljati u ugodnom društvu. Kuhati na plinu - uskoro će se ostvariti vaše želje, nade i snovi.
PLINSKA KOMORA
Vidjeti plinsku komoru - mogući problemi i svađa s prijateljima ili kolegama.
PLINSKA MASKA
Vidjeti plinsku masku - morate biti oprezni u postupanju s ljudima u svom okruženju.
PLIVANJE
Plivati u bistroj vodi - očekuje vas uspjeh u svim područjima. Plivati u mutnoj vodi - pred vama su velike brige i problemi. Plivati prema nekom cilju - ostvariti će te veliki dobitak. Plivati protiv struje - sami sebi ste postavili cilj koji je gotovo nemoguće postići. Baciti se u more - požurite s donošenjem odluka. Vidjeti druge kako plivaju - ozdravljenje. Plivati glavom iznad vode - sreća u ljubavi. Ako je glava ispod vode - imate ozbiljne zdravstvene smetnje.
PLOČA
Vidjeti ploču - u neprilici koja će vas zadesiti, dobiti će te dobar savjet. Prazna ploča - imati će te neugodnosti zbog vlastite nepromišljenosti i gluposti. Ispisana ploča - nemojte zaboravljati svoje obveze. Pisati po ploči - potužite se i izjadajte prijatelju o problemima koji vas muče.
PLOČNIK
Vidjeti pločnik - ići će te na daleko putovanje. Popravljati pločnik - doživjeti će te manju nezgodu i povrijediti se. Čistiti pločnik - primiti će te pohvalu i nagradu.
PLOT
Vidjeti plot - pred vama su brige, svađe i nesloga u obitelji. Rušiti plot - pomiriti će te se s osobom s kojom ste već dugo u svađi.
PLOVIDBA
Ploviti na vodi - pretkazuje ozdravljenje od teške bolesti.
PLUĆA
Loš predznak za vaše zdravlje. Imati plućnu bolest - oprez zbog mogućih prijevara, krađa i dvoličnih ljudi.
PLUG
Vidjeti plug - sreća vam dolazi na vrata. Kupiti plug - dobiti će te dobar savjet. Popravljati plug - doći će vam nenajavljeni gosti. Gledati oranje plugom - dobri prijatelji priskočiti će vam u pomoć. Ako vi orete - očekuje vas blagostanje. Slomiti plug - mogući ljubavni i poslovni problemi.
PLJAČKA
Biti opljačkan - pretrpjeti će te veći novčani gubitak, ali će te se konačno riješiti i nekih dosadnih i napornih ljudi.
PLJESAK
Čuti pljesak - želje vam se neće ostvariti. Pljesak namijenjen vama - nećete imati uspjeha u društvu jer ste previše samodopadni i arogantni. Pljeskati - nemojte biti ljubomorni i zavidni na tuđim uspjesima.
PLJEVA
U poslu će te uspjeti i ostvariti dobru zaradu.
PLJUSAK
Vidjeti pljusak - očekuju vas neugodnosti i svađe. Biti na pljusku - pretrpjeti će te neku štetu.
PLJUVANJE
Vidjeti nekoga da pljuje - steći će te nove prijatelje. Pljuvati nekoga - očekuje vas sreća i zadovoljstvo. Biti ispljuvan - sramota i jad.
PNEUMATSKI ČEKIĆ
Pred vama je vrlo težak posao koji bi mogao donijeti gubitak.
POBAČAJ
Strahujete bez razloga. Kraj briga.
POBJEDA
Pobjediti nekoga - kratko će te uživati u poslovnom uspjehu.
POBOŽNOST
Očekuje vas jedno vrlo ugodno iskustvo.
POBUNA
Predznak žestoke svađe.
POCRVENITI
Očekuje vas dobro raspoloženje.
POČAST
Iskazivati kome počast - doživjeti će te poniženje. Primati počast - osjetiti će te zlobu od ljudi koji vas ogovaraju.
POČETNICA
Samo uz velike napore postići će te uspjeh.
POD
Vidjeti pod - očekuje vas svađa u kući. Sklizav pod - čuvajte se svojih suradnika.
PODERANOST
Biti poderan - osramotiti će te se. Vidjeti poderanog - pretrpjeti će te neki gubitak.
PODIZANJE
Podizati nešto - zaslužiti će te ugled i poštovanje.
PODMIĆIVANJE
Očekuju vas neugodnosti zbog vlastite nepromišljenosti i neodmjerenih riječi.
PODMORNICA
Vidjeti podmornicu - kontrolirajte svoju zavist. Biti u podmornici - otići će te na dugo željeno putovanje.
PODRUM
Pun podrum - štedljivošću će te doći do blagostanja. Prazan podrum - ne razbacujte teško zarađeni novac. Ulaziti u podrum - očekuje vas sreća. Ne moći izaći iz podruma - vreba vas bolest. Gledati druge kako ulaze u podrum - ne morate se bojati svojih suparnika. Pasti na stepenicama i srušiti se u podrum - očekuju vas velike neprilike i neugodnosti. Sjediti u podrumu u mraku - doživjeti će te veliku sramotu.
PODRUMSKI STAN
Očekuju vas neugodnosti i neuspjeh.
PODSTANAR
Biti - novčani problemi.
PODSTAVA
Podstava na kaputu ili nekom drugom odjevnom predmetu - pretrpjeti će te štetu.
PODSUKNJA
Šarena podsuknja - pred vama su mnoge zapreke. Bijela podsuknja - stižu vam trenuci uživanja i zadovoljstva. Poderana podsuknja - što prije završite započeti posao.
PODUKA
Poučavati nekog - biti će te pozvani kod nekog u goste. Primati poduku - ne oslanjajte se na druge i postići će te željeni uspjeh.
PODVALA
Podvaliti nekome nešto - lažno će vas optužiti.
PODVEZICA
Naći podvezicu - očekuje vas velika sreća u ljubavi. Izgubiti podvezicu - dolaze vam promjene u životu na koje se morate naviknuti.
PODVIG
Predstoje vam problemi, svađe i nesloga na poslu i u obitelji.
PODVODNA STIJENA
U poslu će vam se pojaviti teško rješivi problemi.
PODVODNI RIBOLOV
Očekuje vas velika opasnost i ako ju svladate, živjeti će te u obilju i blagostanju.
PODVOŽNJAK
Čuvajte se pritajene zavisti jedne vama blliske osobe.
PODZEMNA ŽELJEZNICA
Biti u podzemnoj željeznici - pred vama je razdoblje neuspjeha i manjih razočaranja.
PODZEMNI ISKOPI
Predstoje vam vrlo neugodni događaji.
POEZIJA
Čitati poeziju - uspjeh sa suprotnim spolom. Pisati poeziju - steći će te novog prijatelja.
POGAČA
Očekuju vas mala, slatka zadovoljstva i ugode u obitelji.
POGAĐANJE
Budite uporni u tumačenju svojih stavova na poslu, naročito u vezi s novim poslovnim planovima.
POGIBIJA
Poginuti - bliske osobe prouzročiti će vam velike probleme. Poginuti i ponovo oživjeti - očekuje vas velika sreća i uspjeh.
POGRDA
Čuti pogrdu na svoj račun - nade vam se neće ostvariti.
POGREB
Vidjeti pogreb - imati će te velike, neočekivane troškove, ali će vam se ispuniti jedna želja. Raskošan pogreb - očekuje vas dobitak. Bijedan pogreb - pred vama je teška borba za opstanak. Vlastiti pogreb - očekuje vas dobro zdravlje i dug život. Pogreb od bliske osobe - očekuju vas teškoće, gubici i bolest. Pogreb od nepoznate osobe - velika radost i veselje. Plakati na pogrebu - umrijeti će netko od vaših znanaca. Sebe vidjeti pokopana - dolaze vam teška i oskudna vremena.
POGREŠKA
Pogriješiti - nesigurni ste u vlastite procjene i postupke.
POGUBLJENJE
Vidjeti pogubljenje - očekuje vas veći gubitak. Ako vas vode na pogubljenje - razočarati će te se u prijatelje. Ako vi vodite nekog na pogubljenje - imati će te veliko veselje u kući.
POHLEPA
Biti pohlepan - biti će te uvučeni u loše društvo.
POHVALA
Pohvaliti nekoga - steći će te nove dobre prijatelje. Primiti pohvalu - ogovarati će vas i prevariti ljudi kojima ste vjerovali.
POJAČALO
Vidjeti pojačalo - dobri izgledi za sigurnu budućnost, ako nastavite u istom smjeru.
POJAS
Vidjeti pojas - imati će te sretan brak. Bogato ukrašen - živjeti će te u blagostanju. Zlatan pojas - skoro vjenčanje. Naći pojas - primiti će te dobru vijest i steći povjerenje važne osobe. Izgubiti ga - nećete ostvariti svoje ciljeve. Skinuti pojas - riješiti će te probleme koji vas muče. Stegnuti pojas - dolazi vrijeme odricanja i siromaštva. Potrgan pojas - pretrpjeti će te neku štetu.
POJILO
Vidjeti pojilo - nasljedstvo. Ako je prljavo - rođenje djeteta. Ako je suho - morate objasniti neke tajne. Ako se na njemu poje konji - radost. Ako se poji magarac - uspješno rješenje spora koji je u tijeku.
POKAZIVANJE PRSTOM
Ako netko na vas upire prstom - biti će te progonjeni.
POKĆERKA
Opterećuju vas mnoge brige i problemi.
POKLADE
Biti će te osramoćeni.
POKLON
Poklanjate li nekome nešto, isplatiti će vam se dobrota. Primate li poklone, budite oprezni da vas ne prevare.
POKOLJ
Vršiti pokolj - biti će te pogođeni nečijom mržnjom i zlobom.
POKRIVAČ
Vidjeti pokrivač - biti će te tužni jer će se otkriti istina koje se sramite. Pokriti se - nećete se dobro osjećati. Biti pokriven - želje vam se neće ostvariti.
POKUĆSTVO
Lijepo složeno pokućstvo - pred vama je svadbeni pir. Pokućstvo u neredu - pretkazuje gubitak u poslovima uzrokovan vlastitom nebrigom i lakomislenošću.
POKUS
Čuvajte se vatre u kući.
POLARNO SVJETLO
Primiti će te očekivanu i veoma radosnu vijest.
POLEDICA
Još jednom dobro razmislite o svojim poslovnim planovima.
POLICA
Zaslužiti će te veliki ugled.
POLICAJAC
Očekuju vas problemi i prepreke s mogućim neugodnim posljedicama.
POLICIJA
Vidjeti policiju - uz pomoć prijatelja brzo će te prebroditi sve probleme i brige. Policijska stanica - izbjegavajte sumnjive poslove.
POLIP
Pretkazuje kraće putovanje.
POLITIKA
Razgovarati s nekim o politici - posvađati će te se s najboljim prijateljem.
POLUGA
Vidjeti polugu - sadašnje probleme riješiti će te samo uz pomoć prijatelja. Pukla poluga - očekuje vas neuspjeh. Sami se služiti polugom - priskočiti će te nekome u pomoć.
POLUMJESEC
Prestati će te nekoga voljeti.
POLJE
Zeleno polje - očekuju vas bogatstvo i sreća. Neplodno polje - siromaštvo. Obrađivati polje - obavljati će te koristan posao. Mjeriti polje - ostvariti će te dobru zaradu. Uzorano polje - težak i mukotrpan život. Polje posijano žitom - bogatstvo. Polje lana - trebali biste štedjeti. Nalaziti se u polju - podmukli neprijatelji vam pripremaju zamku. Živjeti u polju - sreća i dobro zdravlje. Šetati poljem - obiteljski gubitak. Spavati u krevetu koji se nalazi u polju - na pomolu su izvrsni poslovi.
POLJOPRIVREDNO DOBRO
Na poslu će te primiti mnoge pohvale.
POLJUBAC
Primiti poljubac - netko vam laže. Dati poljubac - dobro napredujete. Poljubiti djevojku odnosno dečka - svadba. Poljubiti nepoznatu ženu odnosno nepoznatog muškarca - čuvajte se ljubakanja. Poljubiti oženjenog čovjeka odnosno udatu ženu - svađa, ali i napredak. Poljubi li žena muškarca kojeg voli odnosno muškarac ženu koju voli - njihovi će odnosi postati još srdačniji. Tko bi želio nekoga poljubiti, a ne smije ili ne može to učiniti - žalost. Ljubiti nekome ruku - briga. Poljubiti zemlju - doživjeti će te neko poniženje.
POMIRENJE
Pomiriti se s nekim - pretkazuje neočekivani događaj koji će vas uzbuditi i obradovati.
POMOĆ
Tražiti pomoć - prijeti vam opasnost. Davati pomoć - sklopiti će te dobar posao.
POMRČINA MJESECA
Doživjeti će te gubitak i nevjeru svog partnera.
POMRČINA SUNCA
Biti će te lakše i kratkotrajno bolesni.
PONEDJELJAK
Sada nije vrijeme za pripremanje slavlja.
PONI
Vidjeti ponija - biti će te sretni. Jahati ponija - uspjeh u poslu. Hraniti ponija - pružite pomoć.
PONIŽENJE
Doživjeti poniženje - steći će te naklonost i prijateljstvo od osobe od koje to niste očekivali. Poniziti drugoga - steći će te neprijatelje.
PONOR
Vidjeti ponor - u opasnosti ste. Pasti u ponor - izbjeći će te opasnosti koju nećete ni primjetiti. Stajati na rubu ponora - posvetite više pažnje sebi i svom zdravlju. Prelaziti preko ponora - pretrpjeti će te manju štetu. Izaći iz ponora - nepovoljna promjena.
PONOS
Biti ponosan - očekuje vas uspjeh u poslu, ali korist i zaradu će odnijeti vaši suradnici.
PONUDA
Dati ili dobiti ponudu - predznak uspjeha.
POP
Velika čast. Više popova - veliki dobitak.
POPIS
Vidjeti popis - možete očekivati neku problematičnu i neugodnu situaciju. Sastaviti popis - neće vam se ostvariti baš svi planovi.
POPLAVA
Vidjeti poplavu - čekaju vas nesreće, brige, gubitak, svađa sa susjedima, neprilike sa dužnicima i žalost zbog sebe i zbog drugih. Biti u poplavi - vašeg dobrog prijatelja ili bliskog rođaka očekuje veliki neuspjeh ili čak potpuna propast.
POPLUN
Stari - u daljnjem životu očekuju vas velike neugodnosti. Novi - pružiti će vam se dobre prilike.
POPRAVAK
Popravljati nešto - iznenadni novčani troškovi.
POPRSJE
Što prije se riješite nekih svojih nedostataka ili ih barem dobro prikrijte.
PORCULAN
Vidjeti ga - očekuje vas život u izobilju. Razbijati porculan - vreba vas bolest. Kupovati porculan - osnovati će te vlastitu obitelj u novoj kući.
PORAZ
Biti poražen - brzo će te se oporaviti i na kraju izvući korist. Ako je netko drugi bio poražen - tuge ili bolesti za tu osobu.
POREZ
Plaćati porez - očekuju vas veliki problemi i brige. Utjerivati porez - teška žalost. Obračunavati nekome porez - sreća i uspjeh u poslu i životu.
PORILUK
Vidjeti ili jesti poriluk - uzaludno se nadate.
POROD
Vidjeti porod - naći će te se u neugodnoj situaciji. Prisustvovati porodu - primiti će te poziv za svjedočenje na sudu. Pomagati pri porodu - primiti će te milostinju. Porađati se - biti će te kažnjeni za učinjeno zlo. Poroditi se - očekuje vas veliki dobitak i obiteljska sreća. Roditi djevojčicu - veselje, prestanak briga. Roditi dječaka - trudnicama problemi, ostalim ženama poslovni napredak. Roditi blizance - bogatstvo, zadovoljstvo, uspjeh u poslovima. Roditi ribu - požar. Roditi miševe ili mačke - veselje. Roditi čudovište - sreća ženama, nesreća muškarcima.
PORODILJA
Velika sreća.
POROTNIK
Očekuju vas velike neugodnosti.
PORTRET
Vlastiti portret - uskoro će te spoznati sve svoje greške. Tuđi portret - pretkazuje novu veliku ljubav. Ako vam sliči - ulazite u sumnjive i nesigurne poslove.
PORUKA
Primiti poruku - ići će te na željeno putovanje. Predati poruku - očekuju vas povoljne promjene na poslu.
POSAO
Tražiti posao - očekuje vas uspjeh u poslu. Promijeniti posao - profesionalni napredak. Izgubiti posao - bračne parove očekuju neugodnosti. Dovršiti posao - moguć brak.
POSINAK
Vi ste opterećeni s previše briga i problema.
POSJETA
Vidjeti nečiju posjetu - uskoro će te biti u veselom društvu. Primiti posjetu - započeto će te morati prekinuti. Službena posjeta - očekuju vas neugodnosti. Neočekivana posjeta - uskoro će te biti neugodno iznenađeni. Ići u posjetu - nepravda, svađa. Liječnička posjeta - dobro zdravlje.
POSLANSTVO
Pomiriti će te se sa svojim suparnicima i neprijateljima.
POSLASTICA
Vidjeti ili jesti poslastice - sreća.
POSLIJE PODNE
Očekuje vas siguran dobitak.
POSLUGA
Očekuju vas problemi i brige u obitelji.
POSLUŠNOST
Biti poslušan - stižu sretni dani u vaš poslovni i obiteljski život.
POSREDNIK
Primiti će te vrlo neugodne vijesti ili neugodnog gosta.
POST
Postiti - pred vama je vrijeme oskudice i siromaštva.
POSTAJA
Biti na postaji - očekuje vas putovanje ili neočekivana posjeta.
POSTELJINA
Bijela i čista - nasljedstvo. Prljava - sramota, opasnost. Prati posteljinu - ogovaranje. Stavljati je u ormar - nemate financijskih problema. Stavljati je da se suši - primiti će te neku vijest.
POSTOLAR
Vidjeti postolara - ne nadajte se ničemu dobrom. Biti postolar - mogući problemi u braku ili na poslu.
POSTOTAK
Izračunavati postotke - mučiti će vas teške poslovne brige.
POSUĐE
Vidjeti ga - u kući vas očekuje svađa. Razbijeno posuđe - izgubiti će te vezu s dobrim prijateljem. Zemljano posuđe - izbjegavajate laskave i hvalisave ljude. Zlatno ili srebrno - u kuću vam stiže prinova. Kupovati posuđe - predmet ste ogovaranja. Razbiti posuđe - predznak gubitka. Porculansko - skroman i miran život. Novo posuđe - obiteljska sreća.
POSUĐIVANJE
Vidjeti posuđivanje - primiti će te poklon. Posuđivati od nekoga - očekuje vas neuspjeh zbog vlasite lakomislenosti i neodgovornosti. Posuđivati nekome - biti će te vrlo rado viđeni u svojoj okolini.
POSVETA
Saznati će te za smrt poznate osobe.
POSVOJITI
Biti posvojen - budućnost vam je sigurna. Posvojiti dijete - u zreloj dobi će te steći bogatstvo.
POŠTA
Primiti poštu - ispuniti će vam se želja. Slati poštu - vaša očekivanja su opravdana. Zgrada pošte - vijesti koje očekujete su na putu.
POŠTANSKA KOLA ili KONJ
Pretkazuje vam duže putovanje.
POŠTANSKA MARKA
Vidjeti ili lijepiti marku - primiti će te vijesti od osobe s kojom se dugo niste vidjeli ni čuli.
POŠTANSKI ROG
Najava sreće i bezbrižnosti.
POŠTANSKI SANDUČIĆ
Javite se konačno onima koji od vas željno očekuju vijesti.
POŠTANSKI SLUŽBENIK
Primiti će te neke vijesti putem pisma ili posjete prijatelja.
POTHODNIK
Biti u pothodniku - prijevara.
POTJERNICA
Za vama - priznajte svoje greške. Netko poznat na potjernici - čuvajte se te osobe.
POTKOVA
Vidjeti potkovu - očekuje vas dobitak u igrama. Naći potkovu - velika sreća. Potkivanje konja - dolaze vam teška vremena.
POTKROVLJE
Na poslu će te biti okruženi spletkama, ogovaranjima i neugodnostima.
POTOČNICA
Vidjeti potočnicu - pomiriti će te se sa starim prijateljem s kojim ste već dugo u svađi. Poklanjati potočnice - izgubiti će te dobrog i vjernog prijatelja.
POTOK
Dubok potok - okruženi ste neiskrenim prijateljima. Mutan potok - očekuju vas problemi. Isušen potok - dolaze vam teška i oskudna vremena. Potok bogat ribom - sklopiti će te vrlo unosan posao. Potok koji polako teče - u svom poslu imate nezainteresirane i lijene suradnike. Bistra voda u potoku - pred vama je lijepa i mirna budućnost. Stajati ili kupati se u potoku - očekuje vas skoro ozdravljenje. Vidjeti svoju sliku u potoku - predznak sreće i dobitka u igrama za novac.
POTONUĆE
Tonuti - novac koji ste posudili neće vam biti skoro vraćen. Potonuti u vodi - očekuje vas neuspjeh u poslovima. Potonuti u mulju - osramotiti će vas lažni prijatelji.
POTPIS
U poslu će te dobiti novog suradnika koji će vam uskoro postati iskren, dobar i vjeran prijatelj.
POTRES
Gledati potres - očekujte posjet osobe koja vam nije draga. Osjetiti potres - nakon mukotrpnog rada doživjeti će te neuspjeh u poslu. Vidjeti rušenje prilikom potresa - predznak velikih patnji.
POTVRDA
Primiti potvrdu - očekuje vas novčani dobitak. Izdavati potvrdu - blagostanje.
POVEĆALO
Gledati kroz povećalo - biti će te slučajna žrtva neke prijevare.
POVJETARAC
Realizirati će te svoje ideje i planove u poslu.
POVODAC
Vidjeti povodac - neki od sadašnjih problema i briga će uskoro biti riješeni.
POVORKA
Vidjeti povorku - očekuje vas manji novčani gubitak. Biti u povorci - ići će te na ugodan i kratak put.
POVRAĆANJE
Povraćati - predznak dobrog zdravlja. Vidjeti nekog drugog da povraća - zbog kratke bolesti pretrpjeti će te neki gubitak. Povraćati zbog pijanstva - povratak dobara ili će te biti pokradeni.
POVRATAK
Vratiti se odnekud - očekuje vas ugodno iznenađenje.
POVRĆE
Brati povrće - ispuniti će vam se jedna tajna želja. Kuhati povrće - očekuju vas sitni nesporazumi i svađe u obitelji. Priređivati ili jesti povrće - očekuju vas neugodnosti i problemi zbog vlastite neodgovornosti. Jesti sirovo povrće - prijeti vam opasnost od požara.
POVRTNICA
Jesti povrtnicu - biti će te dobrog zdravlja.
POZDRAV
Pozdravljati znanca ili prijatelja - primiti će te dobre vijesti. Pozdravljati neprijatelja ili suparnika - živjeti će te u miru i slozi. Ako netko vas pozdravlja - očekuju vas problemi.
POZIV
Primiti poziv u goste - vlastita pohlepa i častoljubivost nanijeti će vam veliku štetu. Poslati nekome poziv - prisustvovati će te nekoj svečanoj proslavi.
POZLATA
Nemojte prihvatiti ponuđeni vam poklon; razlog darivanja je vrlo sumnjiv i nimalo prijateljski.
POZNANIK
Sresti poznanika ili znance - ispuniti će vam se potajne ljubavne želje.
POZNANSTVO
Upoznati se s nekim - imati će te neugodnosti.
POZORNICA
Biti na pozornici - ljudi u vašoj blizini vam lažu.
POŽAR
Vidjeti požar - očekuju vas dani radosti. Požar sa mnogo dima - veselje će vam biti pomućeno. Veliki i svijetli požar - biti će te upleteni u neprilike koje će te uspješno riješiti i izvući se iz njih. Gasiti požar - uspjeti će te u poslu. Paliti požar - očekuje vas velika sreća u ljubavi. Ako je požar zahvatio kuću - gubitak, bolest. Ako zidovi nisu oštećeni - nasljedstvo, novi posao. Prozor koji gori - žalost. Ako je požar zahvatio trgovinu - posao će vam krenuti loše.
POŽUDA
Biti će te osramoćeni.
PRABAKA ILI PRADJED
Pred vama je dug život u blagostanju.
PRAG
Osnovati će te vlastiti dom.
PRALJA
Uskoro će te se naći u ugodnom društvu.
PRANJE
Prati se - očekuju vas brige i problemi. Vidjeti nekoga da se pere - uživate u dobrom zdravlju i mirnom, harmoničnom životu.
PRAONICA RUBLJA
Doći će te na loš glas.
PRAPORAC
Vidjeti praporac - vaša brbljavost će vas dovesti u nepriliku. Čuti zvuk praporaca - primiti će te neke vijesti.
PRASAK
Čuvajte se laži koje će vam prouzročiti štetu. Prasak praćen svjetlom - iscrpljeni ste. Prasak uz smijeh - prijevara.
PRASE
Vidjeti prase - u obitelji vas očekuju problemi i neugodnosti. Pečeno prase - očekuje vas veselje u društvu.
PRASKANJE
Čuti praskanje - biti će te uvučeni u svađe i ogovaranja.
PRAŠINA
Biti će te ljuti zbog neugodnih iznenađenja na putu. Biti prekriven prašinom - sreća u ljubavi. Prašina na namještaju - svađa.
PRAŠUMA
Vidjeti prašumu - pred vama je siguran uspjeh. Zalutati u prašumi - uskoro će te biti u vrlo kompliciranoj, neugodnoj situaciji.
PRAVNIK
Vidjeti ga - pred vama su velike brige. Biti pravnik - imati će te neočekivani izdatak novca.
PRAZNIK
Očekuju vas ugodni dani, bez obzira na brige koje vas muče.
PRAZNINA
Dolaze vam dani za ozbiljnu zabrinutost i tugu.
PRDAC
Ako vi prdite - dobro će te se provesti u društvu. Ako drugi prde - netko sprema šalu na vaš račun.
PREČA
Vježbati na preči - biti će te u opasnosti. Akrobat na preči - očekuje vas veći gubitak.
PREDAJA
Ako se predajete - biti će te poniženi. Vidjeti tuđu predaju - uspjeti će te u svom poslu.
PREDAK
Rješavanje odnosa s ljudima, ali oprezno treba razmotriti njihove želje. Vidjeti i čuti svađu svojih predaka - nasljedstvo.
PREDAVANJE
Držati nekom predavanje - ostvarit će vam se planovi. Slušati predavanje - bit ćete tužni.
PREDIVO
Vidjeti predivo - pazite da vas ne slažu u važnim stvarima. Presti predivo - očekuje vas sretna ljubav. Kupovati predivo - veselje u kući.
PREDSOBLJE
Vaše nade neće biti ispunjene.
PREGAČA
Vidjeti pregaču - očekuju vas brige. Poderana pregača - prijeti vam opasnost od zlobe i zavisti ljudi u vašoj bližoj okolini. Naći pregaču - steći će te dobrog prijatelja. Izgubiti pregaču - primiti će te vijesti koje će vas razočarati. Nositi pregaču - očekuju vas problemi i neugodnosti. Opasati se njome - ići će te na svadbu ili drugo veliko veselje. Bijela pregača - uspjeh u poslu. Prljava pregača - prevariti će vas neiskreni prijatelji.
PREGAZITI
Biti pregažen - osloboditi će te se neke opasnosti. Pregaziti nekoga - dospjeti će te u vrlo neprijatnu situaciju.
PREGRADA
Vidjeti pregradu - imati će te neugodnosti zbog izdvajanja iz društva.
PREKID
Prekidati posao ili odnos s nekom osobom - u opasnosti je vaš dobar glas.
PREKORAČENJE
Prekoračiti nešto - nakon dugo vremena i truda uspjeti će te postići svoj cilj.
PRELJUB
Prijeti vam opasnost od požara, gubitak. Priznati preljub - pobjeda u sudskom sporu. Ako vas je partner prevario - sreća.
PREMIJER
Vidjeti premijera - napredovanje u poslu. Biti premijer - očekuje vas veliki uspjeh u poslu i u ljubavi.
PRENOĆIŠTE
Ići će te na duže putovanje.
PREPELICA
Vidjeti prepelicu - primiti će te vijesti iz daleka. Jesti prepelicu - problemi i brige u kući. Ako pjeva - ući će te u dugove. Izvaditi mlade iz gnijezda - nesreća.
PREPIRKA
Provoditi će te ugodno vrijeme i razgovore sa prijateljima.
PREPREKA
Naići na neku prepreku - na vašem životnom putu stoje mnoge prepreke.
PRESKAKANJE
Preskakati nešto - očekuje vas veliki uspjeh u poslu i u ljubavi.
PRESLICA
Dolaze vam dani siromaštva i bijede.
PRESLUŠAVANJE
Preslušavati nekoga - otkriti će te lopova među svojim poznanicima. Biti preslušavan - neplanirano će te otkriti svoju tajnu.
PRESTIZANJE
Prestizati nekoga ili nešto - pretkazuje vam dug život.
PRESUDA
Na poziv prijatelja krenuti će te na kratko putovanje.
PRETVARANJE
Pretvarati se - biti će te u strahu od suparnika ili neprijatelja.
PREVLAKA
Netko će vam povjeriti svoju tajnu.
PREVOĐENJE
Prevoditi s nekog stranog jezika - u svojoj okolini biti će te cijenjeni i poštovani.
PREVRNUĆE
Sam se prevrnuti - vreba vas bolest. Vidjeti nekoga da se prevrnuo - promjeniti će te svoje dobro mišljenje o jednom prijatelju ili poznaniku.
PREZERVATIV
Koristiti - riskantni ljubavni odnos. Kupovati ga - želja za ljubavnom avanturom.
PRIBADAČA
Vidjeti pribadaču - nesuglasice s prijateljima. Ubosti se na pribadaču - novčani gubitak.
PRIČANJE
Pričati nekome nešto - steći će te veliki ugled. Slušati da netko priča - uskoro će te se naći u dosadnom društvu.
PRIČEST
Pričestiti se - najava sretnih događaja, dobitak. Primati pričest s drugima - obiteljska sreća.
PRIGOVARANJE
Ako vi prigovarate - mrzovoljni ste. Ako vama prigovaraju - nezadovoljstvo.
PRIJATELJ
Sklapati prijateljstvo - čuvajte se svoje okoline. Ako su vas prijatelji ostavili - izbjeći će te velike neugodnosti. Smijati se s prijateljem - svađa na pomolu. Smrt prijatelja - zadovoljstvo. Uvrijediti prijatelja - bolest. Razgovarati s mrtvim prijateljem - provjerite svoje poslovanje.
PRIJESTOLJE
Vidjeti sebe na prijestolju - veselje će biti kratkog vijeka. Ako na prijestolje sjeda netko drugi - prijateljeva smrt. Prazno prijestolje - postići će te svoje poslovne ciljeve.
PRIJESTUP
Prestupiti - pred vama je neočekivani uspjeh u poslu.
PRIJETNJA
Zbog učinjene nepravde planovi vam se neće ostvariti.
PRIJEVARA
Na javi će te otkriti neku prijevaru i pobjedu nad neprijateljima. Ako razgovarate s prevarantom - selidba.
PRIKAZA
Bijela prikaza - dolaze vam sretni dani. Crna prikaza - žalost u kući. Prikaza u noći - očekujte izdaju prijatelja.
PRIMALJA
Neudanim ženama otkrivanje prikrivenih bolesti, bolesnima smrt, zatvorenicima sloboda.
PRINC
Biti - uspjeh u ljubavi. Vidjeti ga - emotivni problemi. Na bijelom konju - netko će se nakratko pojaviti u vašem životu.
PRINCEZA
Biti - novo poznanstvo, uspjeh u ljubavi. Vidjeti je - nećete ostvariti želje.
PRISEGA
Čuti prisegu - netko blizak vama treba vašu pomoć. Položiti prisegu - oženiti će te bogatu udovicu.
PRISLUŠKIVANJE
Prisluškivati tuđe razgovore - očekuje vas teža bolest.
PRIŠT
Najava zdravstvenih problema.
PRITVOR
Biti u pritvoru - možete očekivati puno problema i neugodnosti.
PRIVJESAK
Dobiti privjesak - poslovni uspjeh i sreća u ljubavi. Dati nekome privjesak - dobri odnosi u budućnosti s tom osobom. Izgubiti privjesak - predznak velikih problema.
PRIZEMLJE
Očekuje vas smiren i harmoničan život.
PRIZNANICA
Primiti priznanicu - novčani dobitak. Ako izdajete priznanicu - blagostanje.
PRLJAVŠTINA
Vidjeti prljavštinu - predznak teške bolesti. Biti prljav - izgubiti će te poštovanje svojih suradnika.
PRNJE
Ako ste obučeni u prnje - imati će te sreće i uspjeha u prijevarama.
PROBA
Ako sanjate da probate neku hranu, budite pažljivi prema najbližima.
PROBADANJE
Osjetiti probadanje - očekuju vas sitne svađe i nesporazumi sa okolinom. Probosti nekoga - očekuju vas veliki problemi.
PROCES
Dobiti proces - očekuje vas uspjeh u planiranom poduhvatu. Izgubiti proces - neće sve ići glatko i bez ikakvih zapreka, kao što biste željeli.
PRODAVANJE
Prodavati stvari - očekuje vas napredak. Prodavati životinje - gubitak. Prodavati mrtvaca - primiti će te poklon kojem se ne nadate. Prodavati nepotrebne stvari - uskoro će te se riješiti postojećih briga i problema. Prodavati stvari iz svoje kuće - očekuju vas brige i gubici. Biti prodan u roblje - poslovni neuspjeh.
PRODAVAONICA
Raditi u prodavaonici - Poznanstvo s većim brojem osoba. Ako nešto razgledate ili kupujete u prodavaonici - očekujte neugodnosti u obitelji. Iznajmiti prodavaonicu - neočekivan uspjeh.
PROFESOR
Biti profesor - teškoće s ljudima iz vaše okoline. Vidjeti profesora - problemi povezani s djecom.
PROGONSTVO
Vidjeti progonstvo - u vašem životu doći će do velike promjene. Progoniti nekoga - očekuje vas bolest u obitelji. Biti osuđen na progonstvo - pozitivna promjena, uspjeh.
PROGRAM
Čitati neki program - doživjeti će te štetu i razočaranje zbog svoje znatiželje i brbljavosti.
PROKLETSTVO
Biti proklet - očekuju vas bolest i brige. Proklinjati nekog - nećete završiti započeti posao.
PROKULICA
Jesti prokulice - predznak sreće i zadovoljstva u obitelji. Saditi prokulice - očekujte uspjeh u poslovima.
PROLITI NEŠTO
Vrlo loš znak. Ako ste nešto prolili - pred vama je razdoblje u kojem će te imati puno problema i kvarova.
PROLJEĆE
Pred vama je lijepa i sretna budućnost.
PROLJEV
Imati proljev - očekuje vas bolest, brige i nesporazumi u obitelji.
PROMETNA NESREĆA
Vidjeti prometnu nesreću - očekuje vas uspjeh u poslu. Vidjeti prometnu nesreću, a ne pružiti pomoć unesrećenima - na poslu vas očekuju veliki problemi i brige.
PROMOCIJA
Vaša promocija - poslovni ugled. Biti pozvan na promociju - netko blizak će postići veliki uspjeh.
PROMUKLOST
Ako ste vi promukli - očekuje vas dobitak. Ako je netko drugi promukao - nećete uživati u plodovima svoga rada.
PRONEVJERA
Pronevjeriti nešto - očekuju vas žestoke svađe u kući i veliki problemi na poslu.
PROPELER
Vidjeti propeler - napredak u poslu.
PROPOVJEDNIK
Vidjeti propovjednika - očekuju vas bolesti i brige o obitelji.
PROPUH
Biti na propuhu - neplanirani novčani troškovi.
PROROČANSTVO
Čuti proročanstvo - ispuniti će vam se sve želje. Ako vi proričete - nemojte davati obećanja koja ne možete ispuniti.
PROROK
Vidjeti proroka - previše vjerujete lažnim obećanjima. Biti prorok - čuvajte se starijih nepoznatih ljudi.
PROSAC
Vidjeti prosca - očekuju vas velike brige u obitelji. Prositi ili isprositi mladu - velika sreća i zadovoljstvo.
PROSIDBA
Gledati prosidbu - netko iz vaše najbliže okoline sklopiti će brak.
PROSJAK
Vidjeti prosjaka - uzalud se trudite u poslu. Više prosjaka zajedno - obiteljski problemi. Dolazak prosjaka u kuću - predstoje vam nesuglasice u obitelji. Izgrditi prosjaka - primiti će te poklon. Dozivati prosjaka - ispuniti će vam se želja. Odbiti prosjaka - biti će te predmet ogovaranja i spletki. Gledati prosjaka da prosi - očekuje vas velika sreća. Biti prosjak - očekuju vas velike brige i neugodnosti. Dati prosjaku milostinju - veselje, dug život. Ne dati milostinju - siromaštvo.
PROSO
Vidjeti proso - zahvaljujući slučajnim, sretnim okolnostima, doživjeti će te veliki poslovni uspjeh. Jesti proso - dolazi vam vrijeme neimaštine. Baciti proso pticama - moguć kirurški zahvat.
PROSVJED
Biti na prosvjedima - niste zadovoljni s vašim trenutnim stanjem. Vidjeti prosvjednike - problemi na poslu i kod kuće.
PROSTITUTKA
Lijepa i mlada prostitutka - uskoro vas očekuje kratkotrajan, besplatan užitak. Ružna prostitutka - za muškarce; imati će te problema sa potencijom, za žene; imati će te uzaludan izdatak. Nevješta prostitutka - vaš veliki trud i muka nemaju smisla. Biti prostitutka - skrivate svoje erotske želje.
PROTEZA
Nositi protezu - ozbiljne poteškoće će se nadviti nad vas, a vi će te se boriti da ih odbacite.
PROTEZANJE
Protezati se - doživjeti će te smrtni strah.
PROTUOTROV
Promijenite svoj stil života.
PROVALA
Svojim nemarom i lakomislenošću sami će te sebi prouzročiti štetu.
PROVALIJA
Pasti u provaliju - očekuju vas veliki problemi. Izbjeći pad u provaliju - iz teške i neugodne situacije spasiti će te se sasvim slučajno.
PROVALNIK
Posao koji pripremate i planirate nije moguće ostvariti. Biti provalnik - očekuje vas ugodan obiteljski događaj.
PROZOR
Vidjeti prozor - u obitelji vas očekuju česte svađe zbog vaše želje za širenjem znanja. Otvoren prozor - primiti će te neočekivani poklon od prijatelja. Zatvoren - morate biti hrabri u nevoljama koje dolaze u vašu kuću. Gledati kroz prozor - primiti će te dobre vijesti. Ulaziti kroz prozor u kuću - biti će te ljuti i svadljivi. Izlaziti kroz otvoreni prozor - propustiti će te jedan dobar posao. Pasti s prozora - uskoro će te se naći u opasnosti pred bankrotom. Mnogo prozora - očekuju vas žestoke svađe.
PRSA
Dlakava - zaraditi će te veliki novac. Jaka - predstoji vam uspjeh u ljubavi. Slaba - biti će te okradeni. Ranjena - pretrpjeti će te neki gubitak.
PRSKANJE
Promijeniti će te svoju sadašnju sredinu.
PRSLUK
Uskoro će vam u kuću doći gosti. Prsluk za spašavanje - novčani dobitak.
PRST
Vidjeti prst - najava bolesti. Više prstiju - sreća u poslu. Mali prst - svađati će te se. Bolestan prst - očekuju vas veseli i sretni dani. Lijepi prsti - u društvu će te steći poštovanje. Prljavi prsti - za ženu; svađa i neprilike, za muškaraca; dobitak u poslu. Odrezati prst - pretrpjeti će te gubitak u trgovini. Opeći prst - očekuju vas problemi i neugodnosti. Izgubiti prst - predznak smrti bliskog rođaka ili prijatelja. Slomiti prst - očekuje vas neka šteta. Vidjeti više od pet prstiju na ruci - očekuje vas veliko nasljedstvo. Vidjeti normalan broj prstiju - uspjeh u poslovima. Dlakavi prst - svađa s rođacima. Krvavi prsti - ljubav vam je uzvraćena. Srednji prst - zabrinuti ste. Palac - nekome ste poželjni.
PRSTEN
Vidjeti prsten - pretkazuje vam skoro vjenčanje. Slomljeni prsten - pretkazuje rastavu braka ili rastanak od voljene osobe. Dobiti prsten - vjerna ljubav. Pokloniti prsten - predznak zaruka. Izgubiti ga - zbog nevjere partnera bit ćete duboko žalosni. Naći ga - velika sreća i uspjeh u ljubavi. Slomiti vjenčani prsten - očekuje vas žestoka i dugotrajna bračna svađa. Imati prsten na ruci - biti će te zaštićeni i osigurani od strane vrlo utjecajne i moćne osobe. Što više imate prstenja na ruci - veći će vam biti uspjeh u poslu. Nositi nekoliko prstena na istom prstu - ponos i taština su vam preveliki. Pečatnjak - imate iskrene prijatelje.
PRŠUT
Vidjeti - emocionalni problemi. Jesti - neprijatelji vas napadaju.
PRTLJAGA
Odgodite planirano putovanje. Obiteljski problemi.
PRVOTRAVANJSKA ŠALA
Ako je vas netko prevario i ismijao - očekuje vas uspjeh i napredak u poslu. Ako ste vi nekoga ismijali - na poslu vas očekuju problemi i brige.
PRŽENJE
Pržiti nešto - uskoro će te započeti posao od kojega će te imati velike, mnogostruke koristi.
PSIHOLOG
Biti psiholog - druženje s prijateljima. Biti kod psihologa - emotivni problemi.
PSOVANJE
Biti će te ljuti i svadljivi.
PŠENICA
Živjeti će te u miru, sreći i blagostanju. Nezrela pšenica - moguć dobitak u skoroj budućnosti. Kuhati pšenicu - bogatstvo. Kupovati pšenicu - oskudica. Prodavati je - uspjeh. Žeti je - povlastice. Silos pun pšenice - nasljedstvo, brak s bogatom ženom. Hodati u polju pšenice - ostvarenje želja. Jesti pšenicu - u opasnosti ste. Ako pšenica gori - siromaštvo.
PTICE
Vidjeti ptice - predznak velike sreće u ljubavi. Ptica bez perja - na vas će pasti veliki teret. Ptica koja sjedi - biti će te tužni. Koja leti - primiti će te vijest koja će vas uozoriti na neku opasnost. Ako ptice dolijeću - dolazi vam sreća. Ako odlijeću - sa sobom odnose vašu sreću. Ptica u krletci - nadjačati će te svoje suparnike. Hraniti ptice - vaša dobrota neće vam biti uzvraćena istom mjerom. Loviti ptice - očekuje vas nenadani dobitak. Ubiti pticu - gubitak. Jesti ptice - doživjeti će te veliku nepravdu. Ptičja jaja - blagoslov. Jesti ih - jad i bijeda. Ptica koja govori - uspješno će te završiti zahtjevne poslove. Pretvoriti se u pticu - sreća će vas napustiti. Ranjena ptica - neugodnosti. Jato u letu - u smrtnoj ste opasnosti.
PTIČAR
Sklopiti će te novo, korisno prijateljstvo.
PTIČJE STRAŠILO
Zbog svoje lakovjernosti biti će te prevareni.
PUBERTET
Biti u pubertetu - susret sa bivšom ljubavi. Djeca u pubertetu - obiteljski problemi.
PUBLIKA
Vi ste pod sve većim pritiskom na poslu.
PUCANJE
Pucati - pred vama je jedan neočekivani i ugodan doživljaj. Ako na vas pucaju - pred vama je period briga i problema.
PUDER
Rasipništvo će vas dovesti do propasti.
PUDING
Pripremati puding - dolazak neželjene osobe. Jesti puding - problemi u poslu, posjet dragih prijatelja. Bijeli puding - poslovni uspjeh. Tamni puding - poteškoće.
PUH
Primiti će te poziv u goste.
PUHANJE
Puhati u vatru - očekuje vas velika svađa.
PUKOTINA
Ljudi iz vaše okoline pripremaju vam veliku neugodnost.
PUKOVNIJA
Uskoro će vam biti potreban dobar savjet.
PUKOVNIK
Vidjeti ga - velika sreća. Razgovarati s njim - uspješno će te riješiti jedan veliki problem.
PULOVER
Vidjeti ga - stižu vam gosti. Kupovati pulover - predznak blagostanja.
PUMA
Popularni ste u svojoj okolini.
PUNČ
Piti punč - pred vama su kratkotrajni ugodni i sretni trenuci. Priređivati punč - ljudi u vašoj blizini iskorištavaju vašu dobrotu.
PUNICA
Vidjeti punicu - u jednoj teškoj situaciji pomoć će vam ponuditi netko od koga to najmanje očekujete. Razgovarati s punicom - veselje u kući.
PUPAK
Uskoro će te imati vrlo neugodan sastanak. Bolest pupka - majčina smrt, loše zdravstveno stanje. Vidjeti tuđi pupak - rođenje djeteta.
PUPOLJAK
Vidjeti pupoljak - ispuniti će vam se ljubavne čežnje. Ubrati ga - dobitak.
PURAN
Vidjeti ga - očekuje vas dobitak i blagostanje. Puran raširenog repa - u poslu vas očekuje veliki uspjeh, a u braku sreća i sloga.
PUSTINJA
Vidjeti pustinju - očekuju vas brige, razočaranje i siromaštvo. Lutati pustinjom - upasti će te u loše društvo.
PUSTINJAK
Budite zadovoljni malim.
PUSTOLOVINA
Zbog svoje nepromišljenosti biti će te u opasnosti.
PUŠENJE
Pušiti - uskoro će vam u kuću doći nenajavljeni gosti; među njima bi mogli otkriti tko su vam lažni prijatelji. Vidjeti drugoga da puši - biti će te u veselom i ugodnom društvu.
PUŠKA
Lijepa puška - mogli bi se uskoro zaljubiti. Prazna puška - želja vam se neće ispuniti. Pucati iz puške - bez obzira na vašu veliku nervozu, ne pribjegavajte sili u rješavanju prepreka k ostvarenju svojih ciljeva. Kupovati pušku - uskoro će vam biti potrebna pomoć i zaštita. Nositi pušku - čast. Razbiti pušku - očekuje vas sreća.
PUT
Vidjeti put - primiti će te lošu i neugodnu vijest. Ravan i dobar put - uspjet će te u poslu. Neravan, krivudav ili strm put - očekuju vas problemi na poslu ili veći gubitak novca. Hodati po putu - očekuje vas neki radostan događaj. Hodati uskim puteljkom - brige i neugodnosti na pomolu.
PUTNIK
Putniku pružiti konačište i hranu - sklopiti će te dobar posao.
PUTOKAZ
Prijatelj će vas podsjetiti na nešto važno za vaš život, a što ste zaboravili.
PUTOVANJE
Odlučiti se na putovanje - sklopiti će te važan, ali nesiguran posao. Putovati u poznata mjesta - očekuje vas ugodno iznenađenje. Putovati u nepoznata mjesta - vaš pothvat će neuspješno završiti. Putovati biciklom - u sretnoj ste ljubavnoj vezi. Putovati pješice kroz lijep krajolik - moguće nasljedstvo. Ako krajolik nije lijep - očekuju vas napori. Ako imate prtljagu - gubitak i zabrinutost.
PUTOVNICA
Izvaditi putovnicu - ići će te na planirano putovanje. Izgubiti putovnicu - očekuju vas velike brige.
PUZANJE
Puzati - ne dajte se nagovoriti na zlo.
PUZAVAC
U najbližoj okolini predmet ste ružnih ogovaranja, a pripremaju vam se i razne podlosti.
PUŽ
Vidjeti puža - predznak sreće i uspjeha. Više puževa - dobro razmislite prije donošenja važne odluke. Puž koji se kreće - prema svom cilju ići će te jako polako, ali sigurno. Puževa kućica - uskoro će te primiti neočekivan i lijep poklon. Puž koji jede lišće - gubitak posla zbog nemara i lijenosti. Ako se puževi pare - žalite za izgubljenom ljubavi.